Atletiekvereniging pleit nogmaals voor plek op ijsbaan

ZEEWOLDE
De Atletiekvereniging Zeewolde doet een laatste poging om de gemeenteraad ervan te overtuigen dat een nieuwe atletiekbaan op de plek van de ijsbaan moet komen.

Het college van burgemeester en wethouders wil dat ook, maar de gemeenteraad van Zeewolde is verdeeld. Een deel van de raad kiest voor het zogeheten G-gebied, een bos tegenover de andere sportvelden.

Jeroen Straathof van de atletiekunie spreekt dinsdagavond in tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. Volgens de atletiekvereniging is de ijsbaanlocatie een centrale plek in het dorp, waar ook individuele sporters terecht kunnen die niet bij een vereniging zijn aangesloten. Ook is daar meer parkeergelegenheid dan in het G-gebied.

reacties (10)

 • gorter

   

  Doe die baan om dat nieuwe azc heen zou gorter top vinden, een baan om zijn EIGEN azc heen kan hij de hele dag om zijn eigen gekoesterde azc rennen

  reageer
 • Rob

   

  Pure geldverspilling voor zo'n clubje zoveel gemeenschap geld verspillen.

  reageer
 • Jan H

   

  Referendum, inspraak,meedenken in Zeewolde??? Kun je rekenen? Reken er maar niet op!! Had er al lang een atlethiekbaan geweest. Hadden de Polen niet hieven verhuizen, omdat er toch geen azc had gekomen.... Dus droom lekker verder en laat meneer Gorter en zijn medebestuurders zich weer laten gelden met een onzinnige lokatie....

  reageer
 • Saint

   

  's Zomers een atletiekbaan en 's winters onder water zetten heb je ook een ijsbaan.

  reageer
 • Jacob

   

  De Atletiekvereniging Zeewolde doet een laatste poging om de gemeenteraad ervan te overtuigen dat een nieuwe atletiekbaan op de plek van de ijsbaan moet komen. Het college van burgemeester en wethouders wil dat ook, maar de gemeenteraad van Zeewolde is verdeeld. Een deel, de oppositie, die een minderheid in de raad heeft, kiest voor het zogeheten G-gebied, een bos tegenover de andere sportvelden. Bij stemming zijn er dus te verwachten meer stemmers in de raad voor een ijsbaan op de plek van de atletiekbaan dan stemmers voor een locatie in het G-gebied.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jacob

   

  Natuurlijk, zou onderdeel moeten zijn van een gemeentelijk referendum, bij voorkeur bindend. In dat geval zou niet alleen Zeewolde er anders uit gaan zien maar zeker ook de samenstelling van de gemeenteraad.

  reageer
 • Ik

   

  Welke vereniging was er het eerste ? En zou het niet aan de inwoners gevraagd moeten worden ? Het is tenslotte ook ons geld dat vaak zo makkelijk wordt uitgegeven en nu dus mogelijk zelfs over de balk gesmeten. Bovendien, als de ijsbaan in het G-gebied wordt aangelegd, moeten de meewste gebruikers, dus ook de kinderen, niet alleen verder weg, maar vooral een gevaarlijker weg volgen en oversteken.

  reageer
 • cees

   

  Volgens mij spreek je jezelf tegen. 1e zin en lastste zin.

  reageer
 • Jacob

   

  Dit lijkt mij een gelopen race in het voordeel van de Atletiekvereniging Zeewolde. Om D66'er Wibe Sierksma nog maar eens te quoten: "De partijen welke niet in deze coalitie zitten zijn de VVD, CDA, Zeewolde Liberaal, D66 en Burgerbelang. Ze zijn eigenlijk een beetje buitenspel gezet. Dat wordt genoemd de oppositie. Deze partijen hebben van grote delen van de Zeewoldenaren wel stemmen gekregen, maar bepalen niet het beleid. Wanneer er een voorstel van B&W wordt voorgelegd aan de raad, zullen de coalitiepartijen hun eigen wethouders niet zomaar afvallen. De oppositie kan nog zoveel tegengas geven, de meerderheid van stemmen overwint dikwijls." Kortom afgaande hierop zal bij stemming de meerderheid van stemmen gelden en in dit geval voor een ijsbaan op locatie van de atletiekbaan.

  reageer
 • KC

   

  Dit is kapitaal vernietiging. Er zit een dure geconfectioneerde rubberenfoli onder de ijsbaan die niet waterdoorlatend is. Dit is voor een atletiekbaan echt niet wenselijk. Bij een nieuwe ijsbaan moet je weer een dure geconfectioneerde foli aanbrengen. Bouw van een nieuwe atletiekbaan op andere plek is goedkoper.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert