Brug Roggebot vijf jaar eerder aangelegd

DRONTEN
De nieuwe brug bij Roggebotsluis wordt vijf jaar eerder aangelegd dan verwacht. Al in 2020 is de brug tussen Dronten en Kampen klaar, verwacht gedeputeerde Jaap Lodders.

De bouw van de zeven meter hoge brug kan worden vervroegd omdat minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu geld overhoudt op haar begroting.

In eerste instantie zou de brug in 2025 gebouwd worden. De provincie wil de brug nu in 2020 gereed hebben, tegelijk met de reconstructie van de rotonde bij het asielzoekerscentrum. De aanleg van de ongelijkvloerse kruising, die in 2019 zou plaatsvinden, is nu een jaar uitgesteld.

reacties (19)

 • jan

   

  Laten we van de roggebot een monument maken niets veranderen hebben we ook eens iets over uit het verleden over

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De Stichtsebrug is onlangs nog verdubbeld. Dat is wel even genoeg. Er ligt aan de Oostkant zelfs nog een reservestrook ongebruikt. Beter zou men Huizen-Verkeersplein Eemnes 2x3 maken. Samen met Eemnes-Amersfoort. Ruimte genoeg. Harderhaven is toch hartstikke mooi. Met het ontwerp zijn nog prijzen gewonnen. Lekker 2x2 van Lelystad naar de A28 hoewel dat vooral aan modernisering in Harderwijk ligt en de Europese gelden voor de N302

  reageer
 • Dick

   

  Ah, nog nooit bij Harderhaven geweest lees ik nu. Of de Stichtse brug. Ach noem er zo maar twee op. Het is natuurlijk van de zotte dat de Hollandse brug alleen voor de doorstroming verbreed mag worden en dat ieder ander maar in de file moet staan sappelen. En voor de andere reageerders, een reactie als deze is zo kenmerkend, dat zegt mij genoeg.

  reageer
 • Steven S

   

  Ach Dick, ik heb geen bootje en voor de rest is vooral het kosten/baten deel belangrijk. De Roggebotsluisbrug heeft per week wellicht evenveel verkeer als de Hollandsebrug buiten de spits in een uur in één richting dus bij de Roggebotssluis moet het allemaal met wat minder van onze poldercenten. Op andere lokaties aan de meren zijn er ook geen hoge bruggen of tunnels voor zo weinig verkeer over zo'n korte afstand.

  reageer
 • Jan

   

  Dus jij denkt te weten dat Stedenwijker alleen interesse heeft voor de Hollandse Brug? Dat is pas bekrompen denken....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • D. Dap

   

  Wie zegt dat hij alleen interesse heeft voor de Hollandse Brug? Dat is een aardig bekrompen gedachte....

  reageer
 • Dick

   

  Infrastructureel is hier een tunnel beter op z'n plaats dan een brug. voordeel van een tunnel t.o.v. een brug is dat je in en uitgang van de tunnel zo kunt kiezen dat je er in het landschap minder last van hebt. Ook hier speelt landschapswaarde, zeker aan de Overijsselse kant, een rol. Ook voor de scheepvaart is het veel gunstiger om een tunnel aan te leggen. Als er zoveel ruimte was geweest als op de plaats van de spoortunnel dan had een aquaduct een goede oplossing maar die ruimte is er niet. Dus moet je andere oplossingen kiezen. En de drukte op deze verbinding rechtvaardigt wel een injectie van enkele miljoenen. Het probleem zit hem nu juist in het openen van de brug, dat wil je niet. Om dat te voorkomen moet je minimaal 17m de lucht in of onder het water door. een 7m brug is van alles net niks. Maar goed, jij als stedenwijker hebt alleen maar interesse voor de Hollandse brug en de rest ligt buiten je interessegebied.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Die Dick Vmax, de Drontermeertunnel is er vanwege de grote afstand tussen de oevers en de hoge landschapswaarde. Het bruggetje bij de Roggebotsluis overbrugt een sluiskolk. Dit is twee keer niets. De brug vervangen en de kruising geschikt maken voor meer verkeer is mooi genoeg en lekker goedkoop. Of denkt u dat de provincie nog een paar honderd miljoen heeft liggen voor overbodig luxe oplossingen?

  reageer
 • DIrk op de Fiets

   

  Het zou dan een aquaduct worden. Niettemin kost dat net zo veel. Het zal dan een tolpassage moeten worden waarbij de tol 25 jaar geheven zal moeten worden en ongeveer zo'n Euro 20 per passage zal zijn. Te indexeren! Fietsers gratis, natuurlijk.

  reageer
 • Dirk

   

  Da's toch al gezegd tijdens een inloopavond enkele maanden geleden?

  reageer
 • Dick

   

  Heel goed dat het eerder gebouwd wordt.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het spoor is wel iets anders dan een provincieweggetjes. De spoortunnel heeft een paar honderd miljoen gekost. U gelooft toch niet dat men dat aan de Roggebotsluiskruising zal besteden.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Gezien dat de planontwikkeling en procedure zo'n drie jaar zal vergen en de uitvoering 1,5. Daarbij is het praktisch 2016 dus dan zal men nog moeten aanpoten. Daarbij is het vijf jaar eerder dan eerst verwacht. Wat is uw bezwaar?

  reageer
 • Dick

   

  Waarom ligt er dan een paar kilometer verderop een tunnel onder het water door om een trein door te laten rijden? Als een tunnel in een primaire dijk onbetaalbaar is hebben ze daar toch wel een onbetaalbaar stukje werk uitgevoerd. Nee een tunnel is wel duurder, maar hier de beste oplossing. Alleen komen ze daar bij (lokale) overheden pas na 5 of 6 foute keuzes achter.

  reageer
 • KC

   

  Een tunnel in een een primaire dijk is onbetaalbaar en voor een ongelijkste kruizing is geen ruimte.

  reageer
 • Mol

   

  Waarom geen tunnel ?

  reageer
 • Al in 2020 poe poe dat is snel..

  reageer
 • KC

   

  Dit is klasse dat dit zou gebeuren.

  reageer
 • Dick

   

  Ja hoor, daar gaan we weer, we gaan een brug van 7m hoog aanleggen, want dan kunnen we nog voor elk zeiljacht de brug openen. Voor het gemiddelde motorjacht hoeft de brug toch al niet open. De enige goede oplossing hier is een tunnel. Dan kun je altijd doorrijden en doorvaren. Ook die rotonde aanleggen is weggegooid geld. Doe nou gewoon de lange termijnoplossing, een ongelijkvloerse kruising, aanleggen, dan hoef je het geld wat de rotonde moet kosten ook niet weg te gooien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert