Gemeenten afwachtend met aanpak radicalisering

FLEVOLAND
Gemeenten zijn vaak te terughoudend met projecten om radicalisering van jongeren tegen te gaan. Dat zei Noor Compier van het project 'Stop the CrISIS' maandagavond in het discussieprogramma Forum van Omroep Flevoland.

De organisatie heeft onder meer in Almere tot nu toe zo'n dertig jongeren geholpen om van hun radicale gedachtegoed af te komen. Toch wordt het hulpproject soms geweigerd en zeggen gemeenten pas interesse te hebben als er een acuut probleem is.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek vindt het onvermijdelijk dat gemeenten meer aan het voorkómen van radicalisering doen. Burgemeesters hebben meestal een goed beeld van wat er in de wijken speelt. Preventieprojecten kunnen extra helpen om jongeren uit hun isolement te halen en te behoeden voor radicalisering. Verbeek is vanuit zijn functie binnen de Raad van Europa gespecialiseerd in het onderwerp radicalisering.

reacties (1)

  • joost

     

    twee weken geleden in Almere Buiten nog een bekeuring gehad omdat ik een blik verf even snel wou retourneren maar iets langer duurde dan normaal. Eigen Schuld. Zeker. Alleen het wemelt van de controleurs.. Ik zou graag zien dat er op in de kop vermelde problematiek gecontroleerd zou worden ipv mij najagen. Ik betaal mij al scheel. ( BPM, BTW, Verzekeringsgelden, Wegenbelasting, Accijnsen en BTW op brandstof, Garagekosten ) Mag het een keer genoeg zijn ?? Veiligheid voor de burgers is ook wat waard!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert