Tientallen bekeuringen bij verkeerscontrole in Buiten

ALMERE
De politie in Almere Buiten heeft maandag tientallen bekeuringen uitgedeeld tijdens een verkeerscontrole. De meeste boetes gingen naar fietsers die zonder verlichting reden.

Ook werden automobilisten bekeurd die geen gordel droegen, mobiel aan het bellen waren of geen richting aangaven. Eén brommerrijder ging er bij de controle vandoor maar werd door motoragenten aangehouden.

De politie hield de controle onder meer op de Evenaar, de Tussenring en bij het centrum van Almere Buiten. Agenten hebben op die plekken de afgelopen weken vaker gecontroleerd na klachten. Maandag werden geen waarschuwingen meer gegeven maar deelde de politie direct bekeuringen uit. De komende weken gaat de politie op dezelfde plekken vaker controleren.

Foto's: Politie Almere Buiten Hout

reacties (8)

 • Flevoburger

   

  en dan konden we gisteren in de krant lezen dat het openbaar vervoer niet veilig is. Het is maar net waar je de prioriteiten legt hè. Maar goed verkeerscontroles leveren dan wel weer meer geld op.

  reageer
 • Helaas heeft deze Johan GEEN enkel verstand van de bevoegdheden van de politie. Haast alles, wat hij opnoemt, heeft NIETS met de taak van de politie te maken. Dus waar baseer t U UW beweringen op, deze zijn namelijk net zo dom!!!!

  reageer
 • 13XX

   

  Wanneer iedereen zich aan de regels zou houden, zouden er een stuk minder doden en gewonden vallen. Dus de schijn van veiligheid die door Johan wordt geschetst, betreft een echte verbetering van veiligheid. Wie kan daar nou tegen zijn?

  reageer
 • Gerrit2

   

  Geen richting aangeven, geen verlichting voeren, bellen tijdens het rijden, geen gordel dragen, enz. De overtredingen die veel mensen al geen overtreding meer vinden, maar ze zorgen voor veel onveilige situaties voor anderen en zichzelf. Aan de regels houden en de politie ziet daar op toe. Gewone afspraken in dit land. Hulde aan de politie en met name aan de motorpolitie!!

  reageer
 • Cees

   

  Agenten gaan niet over de inrichting van de wegen. Wegen en verkeer worden pas gevaarlijk als de bestuurders van de voertuigen niet opletten of de regels negeren. Deze agenten doen gewoon hun werk, na regelmatige klachten van bewoners. Agenten zin er ook niet op uit om geld uit uw zak te kloppen. Gewoon netjes gedragen op de weg en vooral binnen de bebouwde kom, dan is er niets aan de hand.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  I.p.v. dit soort controles, die een vorm van schijn veiligheid geven, en die meer gericht zijn richting het innen van geld voor de overheid, omdat vast is komen te staan dat er 0 preventieve werking vanuit gaat, zouden deze agenten eens moeten kijken naar de inrichting van de wegen, en de consistentie van de regels die overal gelden. Dan kunnen ze zien dat op en rond de evenaar er geen consistent beleid is rond de verkeersregels waardoor hier regelmatig ongelukken gebeuren op en rond de evenaar. Dat zou een stuk beter zijn dat tijd verslindende, nutteloze controles.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Over hardrijden wordt in het bericht niet gesproken....

  reageer
 • Dick

   

  Heel goed aanpakken dit soort hardrijders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert