Twee hennepplantages in Poort gevonden

ALMERE
De politie heeft maandag in Almere Poort twee hennepplantages gevonden. Eén was gevestigd in de Nederlandstraat, de andere in de Denemarkenstraat.

In totaal zijn er in de kwekerijen 600 planten aangetroffen. Die zijn vernietigd.

Volgens de politie was er sprake van gevaarlijke situaties omdat in beide gevallen illegaal stroom werd afgetapt.

Foto's: Politie Almere

reacties (7)

 • Tja

   

  @Flevoburger: als je alles zo goed weet. Ga dan lekker de politiek in. Kan je eindelijk een keer proberen er iets aan te doen in plaats van enkel vanaf de zijlijn zonder onderbouwing te schreeuwen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  9 van de 10 weedkwekerijen worden gefinanciëert / opgezet door grotere organisaties. In de regel bij mensen thuis die in de geldproblemen zitten. Als de boel wordt ontdekt zijn de "kleintjes" de pineut en is de organisatie al weer bezig om ergens anders nieuwe "kweekruimtes" in te richten. Potentiële klanten zat want er zijn meer en meer gezinnen die niet meer rond kunnen komen. De eigenlijke criminele organisatie blijft gewoon buiten schot. Wij gedogen wel de coffeeshops maar laten het hele kweekgebeuren in het criminele circuit. Er zijn maar 2 praktische en geloofwaardige oplossingen: of je reguleert de kweek en verkoop of je verbiedt alles. Als je overigens kijkt naar de maatschappelijke ellende is het probleem van alcohol ( ook onder de jeugd! ) vele malen groter dan het softdrugs gebruik. De huidige aanpak is gewoon stompzinnig water naar de zee dragen / kapitaalvernietiging en daar is men in Nl goed in.

  reageer
 • Ab

   

  Die plantages zijn net onkruid je komt er niet meer van af.

  reageer
 • HM

   

  Dit heeft niks met armoede te maken. Dit is gewoon een criminele activiteit waarmee men snel heel veel geld wil verdienen. Aanpakken en hard straffen!

  reageer
 • Dirk

   

  Nou dat heeft niks net stedenwijk te maken hoor vind dat een regelrechte beschuldiging voor de buurt. Heel Almere staat het over al hoor en het hele land dus lekkere reactie!!!!! Beetje jammer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Hoe vaak hebben we dit soort berichten gelezen? Het is onderhand geen nieuws meer. Hoe meer mensen er in de armoede verdwijnen hoe meer er van dit soort toestanden ontstaan. Dweilen met de kraan open........ De politiek is helaas meer met eigen positie en gewin bezig dan het echt oplossen van maatschappelijke problemen. Waarom zou je ook als je zelfs bij het grootste falen gewoon aanspraak kunt maken op een leuke wachtgeldregeling.

  reageer
 • Maarten

   

  Wat een nieuws Almere staat vol met hennep neem Stedenwijk bijvoorbeeld het ruikt er gewoon naar wiet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert