Staatsbosbeheer werft donateurs voor natuurprojecten

FLEVOLAND
Natuurorganisatie Staatsbosbeheer gaat actief donateurs werven. Daarvoor is een speciale stichting opgericht: Het Buitenfonds.

Tot nu toe was het werven van donateurs alleen mogelijk voor private organisaties. Sinds kort is het ook wettelijk toegestaan voor Staatsbosbeheer. De organisatie start met zo'n 20 projecten die gesteund kunnen worden.

In Flevoland gaat het onder meer om het financieren van een betonnen fietspad in het Kuinderbos, en het laten spelen van kinderen in de natuur, te beginnen bij de Oostvaardersplassen.

Het Flevo-landschap en Natuurmonumenten laten in een eerste reactie weten positief te zijn over de donateurwerving van de concurrerende natuurorganisatie.
reacties (2)

 • Joop

   

  Ga eens een weekje kijken in het buitenland, met name Canada. Zie dat dit heel normaal is daar, zelfs snelwegen worden gesponsord. Maar in Alberta werd wel de belasting afgeschaft omdat er gewoon genoeg binnenkwam en niet teveel uitging. En dan bepaal je lokaal wel wat werk zelf belangrijk vind. Maar dat zal nooit samengaan met de Hollandse mentaliteit.

  reageer
 • KC

   

  Het is gewoon jammer dat dit zo moeten. Ze hebben taken van de overheid, maar betalen ho maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert