AOS in beroep tegen omroeplicentie Media036

ALMERE
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) heeft bezwaar aangetekend tegen de keuze van het Commissariaat voor de Media om Media036 te benoemen tot lokale omroep. De initiatiefnemer van de Almeerse Omroep Stichting, Arie Vleugel, zegt dat de procedure voor de toewijzing niet correct is verlopen.

Media036 en de Almeerse Omroep Stichting hebben lang onderling strijd gevoerd om te worden benoemd als lokale omroep. De Almeerse politiek was van beide initiatieven niet gecharmeerd maar koos schoorvoetend voor Media036. Die beslissing is door het Commissariaat overgenomen.

Media036 kan ondanks het bezwaar van AOS gewoon beginnen met uitzenden. De uitkomst van de bezwaarprocedure hoeft niet eerst afgewacht te worden.

reacties (10)

 • Marcel

   

  Zijn er nu nog steeds mensen die types als Arie Vleugel en Cor Toorenburg serieus nemen? Alle zogenaamde procedures welke zij hebben geïnitieerd zijn op niets uitgelopen of blijft bij blaffen maar niet bijten. Om er een paar te noemen, tegen de handelswijze van wethouder Frits Huis? Nooit meer iets van vernomen. Tegen het bestuur van de voormalige omroep? In het ongelijk gesteld. En dan nu tegen de procedure van het CvdM? Kansloos. Deze mannen zijn geboren fantasten en maken het anderen graag moeilijk. Blijkbaar kicken ze daar op.

  reageer
 • Jan L

   

  Media 036 is onrealistisch en bestaat alleen maar uit commeciele deals. Iedereen wil er uiteindelijk financieel beter van worden! Dat is geen goed uitgangspunt van een publieke omroep. Een omroep van de stad moet gedragen worden voor en door burgers die een nieuwsbehoefte hebben en niet met commerciële belangen. We hebben een regionale omroep die meer kan doen per stad in haar provincie. Daarmee hoeft niet het wiel uitgevonden te worden en geen deals met een wethouder gemaakt te worden!

  reageer
 • H. van der Berg

   

  Straks ligt alle vuile was op straat. Wie kaatst kan de bal verwachten.

  reageer
 • -Z-

   

  En maar doorgaan ...

  reageer
 • Sander

   

  Binnenkort allemaal in de krant! #studentjournalisten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Heeft meneer de voorzitter inmiddels al toegegeven dat er binnen de AOS de laatste maanden veel werd geschoven met stromingen binnen het PBO om te kunnen voldoen aan de eisen van de mediawet? Wel een beetje naïef want het CvdM legt deze, net als de gemeente, naast elkaar en vergelijkt deze informatie met regelmaat. Daarnaast blijken er door meningsverschillen minstens drie bestuursleden opgestapt en een om plaats te maken voor een "zwaargewicht kanteldenkert" die veel maatschappelijke relaties heeft binnen Almere. Meneer de voorzitter en zijn compaan hebben extern, maar ook zeker intern een behoorlijk gezichtsverlies geleden. Veel belooft en (weer) niet nagekomen. Eerder waren deze personen ook al verantwoordelijk voor de onrust binnen de vorige lokale omroep van Almere die afgelopen jaar failliet ging waarbij de voorzitter juridisch raadsman van de compaan was toen deze onder druk van het bestuur het veld moest ruimen vanwege afspraken die niet collectief waren besloten en waarbij de stichting financieel in de problemen kwam. Later schoffeerde zij dhr. van Dijk en dhr. Huis waar het de keuzes in het proces betrof en ook daar dreigden zij met procedures. Schreeuwen en weinig wol typeert deze ondernemers die het zakelijk erg moeilijk hebben en hoopten een graantej te kunnen meepikken van een te initieren lokale omroep.

  reageer
 • Ed

   

  wat een stel slechte verliezers de AOS. Kunnen we die Vleugel niet even snel vleugellam maken. Anders blijft die rare vogel bezig.

  reageer
 • Kees

   

  Ach ach ach. Arme vleugel. Kansloos tegen de windmolens. Zelfs democratie doet er bij die man niet toe.

  reageer
 • Karel

   

  Groot gelijk.

  reageer
 • Bb

   

  Waarom moet dat. Je heb omroep flevoland al. Douw daar het geld in en niet in de omroep die niet zonder steun kan weer geld weg

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert