Opnieuw vuurpijl-dieven actief in haven

URK
De havenmeester van Urk waarschuwt schippers voor vuurpijl-dieven. Aanleiding is de vondst van een opgeblazen en leeggeroofd reddingsvlot op een schip in de haven.

De lichtkogels zijn alleen bereikbaar als het reddingsvlot is opgeblazen. De noodvuurpijlen zijn populair, omdat ze een stuk krachtiger zijn dan consumentenvuurwerk.

De diefstallen vormen voor gedupeerde schippers een forse kostenpost. Een opgeblazen reddingsvlot mag alleen door een gespecialiseerd bedrijf weer opgevouwen worden en moet daarna opnieuw gekeurd worden. De kosten daarvoor kunnen oplopen tot 500 euro. Drie jaar geleden waren er ook al vuurpijl-dieven rond deze tijd actief.
reacties (5)

 • beernd

   

  Ik dacht al het is al zolang stil zondags op de bult..mooi a.s. zondag weer genieten van een vuurwerkshow

  reageer
 • Ron

   

  Varend volk of volk dat gevaren heeft weet dit alleen.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dat moet door varend volk gedaan zijn. Wie anders weet hoe die spullen werken en waar wat zit!

  reageer
 • Hans W

   

  Wat ongelofelijk stom om dit zo te publiceren. "Stuk krachtiger dan consumenten vuurwerk".... Spul is gewoon te koop bij diverse leveranciers en hoef je geen vlot voor leeg te roven!

  reageer
 • Kees

   

  Vuurpijlen? Nonsens ik denk dat het meer om de medicatie en spuitjes gaat die ook in het vlot aanwezig zijn, feministe dit hoor ik al 20 jaar van gedupeerde vlot eigenaren. Dat men zegt dat het hier om vuurpijlen gaat, tjah mensen roepen en schreeuwen ook zomaar wat.

 • Ik

   

  Bedankt voor deze tip, omroerp flevoland .......!!!! Erg snugger, hoor !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert