Felle discussies op bijeenkomst over 'Polenhotel'

DRONTEN
Felle en emotionele discussies dinsdagavond bij een bijeenkomst over de huisvesting van arbeidsmigranten in Dronten.

In kerkcentrum Open Hof waren ruim veertig omwonenden van de straat De Morinel aanwezig. Ze wilden meer informatie van de gebroeders Daniëls die in die straat een pand willen ombouwen om woonruimte te creëren voor 45 arbeidsmigranten zoals Polen, Slowaken en Bulgaren.

Daarvoor is een wijziging noodzakelijk in het bestemmingsplan. Buurtbewoners en ondernemers maakten dinsdagavond duidelijk dat ze de plannen willen dwarsbomen.

reacties (9)

 • Mark, Dronten

   

  Waarom wordt dat geld niet gestoken om Drontense werkzoekenden aan het werk te helpen? Uiteindelijk is dat veel goedkoper dan dat zij thuis moeten zitten met een uitkering. Of komt dat uitkeringsgeld uit een ander potje ... ?

  reageer
 • Joop

   

  Alleen vreemd dat al deze Nederlandse werklozen hun neus ophalen voor het werk wat deze hardwerkende en vaak onderbetaalde mensen wel willen doen...... Al zouden deze Polen er niet zijn blijven we net zoveel werklozen houden. Ben ik van overtuigd.

  reageer
 • Frank patat

   

  In Dronten draait alles om aat !!!

  reageer
 • Ras

   

  Door goedkope arbeidskrachten word helemaal niks goedkoper zoals gewoonlijk slaan jouw zogenaamde feiten helemaal nergens op en trouwens we hebben genoeg werklozen hier en zitten niet te wachten op nog meer import vanuit het oosten.

  reageer
 • whoknows

   

  Tuurlijk wil iedereen voor het goedkoopste uit, maar voor wie is het goedkoop? Voor de werkgevers die behoorlijk de kosten kunnen drukken dmv "malifide" arbeidscontracten. De verhuurder van de huizen, die ook vaak de "opdrachtgevers" zijn en ook nog de slechtbetaalde werknemers de poot uittrekken met de huur die zij vragen. En vergeet niet, iedere Oostblokker die hier werkzaam is had iemand uit Nederland kunnen zijn, iemand die van de uitkerende instanties moet solliciteren maar iedere keer wordt afgewimpeld/afgetroond met de woorden je bent te duur, een Pool is goedkoper. En wat denk je van bv wegenbelasting, wij betalen ons blauw hier aan terwijl de Oostblokkers gratis rondrijden, en dan maar niet hebbend over de bekeuringen die zijn niet betalen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • marjan i

   

  Dat weet ik wel zeker

  reageer
 • .\/\/.

   

  Iedereen wil zo goedkoop mogelijk boodschappen doen, maar niemand wil de goedkope arbeidskrachten die daarvoor nodig zijn naast zich hebben wonen. Hypocriet.

  reageer
 • Wp010

   

  Was een beroerde avond van de gebroeders!

  reageer
 • me

   

  Als dit maar geen vriendjes zijn van aat de jonge want dan hebben de omliggende bewoners geen schijn van kans want deze burgervader doet graag mee aan vriendjespolitiek en denkt niet aan de werkelozen in de gemeente dronten en omgeving. Volgens mij waren er in de hele omgeving al flinke protesten tegen polenhotels en onderkomens van gelijke aard. De bewoners hebben groot gelijk en sla de handen in elkaar en ga tot de top om het tegen te houden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert