Plan om ijsbaan te verhuizen naar bos

ZEEWOLDE
De gemeenteraad van Zeewolde gaat bekijken of de ijsbaan kan verhuizen naar het G-gebied. Dat is een bos tegenover de sportvelden.

De ijsbaan moet plaats maken voor de aanleg van een atletiekbaan. Volgens verschillende politici zou de ijsbaan 's zomers op de nieuwe locatie een aantrekkelijke bosvijver kunnen zijn.

Er wordt al sinds 2010 gediscussieerd over de aanleg van een atletiekbaan in Zeewolde. De gemeenteraad wil op 10 december een definitief besluit nemen.

reacties (10)

 • Yme de Jong

   

  Afgelopen vergadering van de raadscommissie O&W is besloten dat het nu de beurt van de ijsbaan is om het G- gebied, het bosgebied tegenover de sportvelden, te veroveren. Oudhollands stuivertje wisselen dus. Alsof de argumenten waarom het gebied niet geschikt is voor een atletiekbaan niet meer gelden voor een ijsbaan. Ik noem veiligheid, parkeren kan prima bij de voetbalvelden en zie dan maar veilig aan de overkant te komen. Los nog van het gegeven dat schaatsen plaatsvindt in de donkerste periode van het jaar, goede verlichting van de omgeving is derhalve onontbeerlijk. De huidige locatie van de ijsbaan maakt dat deze goed bereikbaar is voor een ieder die wil schaatsen. Ouders kunnen de kinderen met een gerust hart naar de ijsbaan sturen, immers de omgeving is goed verlicht en omgeven door een uitstekende infrastructuur. Het woord ‘bosvijver’ is ook gevallen, het moge duidelijk zijn dat zoiets voor een serieuze ijsclub geen optie is. Het waterpeil is niet te beheren en er groeit van alles in zo’n vijver wat de ijsvorming sterk belemmert. Daar komt bij dat wij zeer betwijfelen of de boscompensatie regel kan worden ontweken. Voor de niet kenners onder u, de boscompensatie regel verplicht de gemeente om daar waar bos gekapt wordt dit perceel op een andere plaats weer aan te planten. Een kostbare zaak dus. Aangezien er ook verlichting geplaatst moet worden en een opstal ( kassa/ kantine/ toilet ) lijkt het me dan lastig vol te houden dat het hier uitsluitend om een bosvijver gaat. Maar wat dan? Volgens ons is de beste plaats voor de ijsbaan nog altijd de huidige locatie. Er is ruim voldoende oppervlakte om een ijsvloer in te richten met de optie om snelle schaatsers te scheiden van kinderen (veiligheid). Er zijn uitstekende voorzieningen ( kantine, toilet , verlichting, opslag) op een goed bereikbare plaats met parkeerplekken. Bovendien willen we deze locatie best delen met de Atletiek Vereniging om er gezamenlijk een mooie sportlocatie voor Zeewolde te ontwikkelen. Daar komt bij dat het gebied vooral rust uitstraalt, een groen hart in Zeewolde. Iets wat door veel mensen zeer gewaardeerd wordt. Het is dan in onze ogen ook geldverspilling om een aanwezige voorziening voor minimaal € 250.000 euro elders weer opnieuw in te richten. Wij doen dus een klemmend beroep op het gezond verstand van de politici: Laat de ijsbaan de ijsbaan.

  reageer
 • Jps

   

  Een onderzoek laten uitvoeren, en als het eindresultaat je niet bevalt maar negeren? Duidelijk dat het niet om de verenigingen draait, masr om de ontginning van het G-gebied!

  reageer
 • Gaby

   

  Zonde ! Wanneer is er trouwens voor het laatst geschaatst op de ijsbaan. Ik kan het me niet herinneren . Dat zegt genoeg toch ?

  reageer
 • abp

   

  En dan vooral weer heel veel water er opspuiten. Tegen de tijd dat heel Nederland kan schaatsen op een buitenbaan ligt er hier net dun laagje ijs.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Nog 1 keertje dan: er wordt in Zeewolde NIET geluisterd naar de bewoners!!! Een ijsbaan in deze tijd heeft erg weinig zin. Er wordt in het dorp een ijsbaantje gemaakt en dat is leuk. De optie om de atletiekbaan op de ijsbaanplek te leggen scheelt bakken geld en de bomen blijven staan. Wat kan het leven soms simpel zijn....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Wat was er eerder, de ijsclub of de atletiekvereniging ? Wie was bij wie te gast ? Waar ligt bij vorst eerder ijs, in een polder of in een bos ? Wat is luisteren naar de bevolking (je kiezers) ?

  reageer
 • Rob

   

  Stelletje amateurs en geldverspillers

  reageer
 • Tsja

   

  Bosvijver moet toch al gauw 3 meter diep zijn dus vriest lekker snel dicht dan.

  reageer
 • lopendeneus

   

  Die ijsbaan in Zeewolde is wel nostalgie vind ik.. die hokjes waar je je schaatsen aan moet trekken. Vroegah bij de visclub bekers in ontvangst nemen. Alleen voor die twee schaatsdagen per jaar vind ik het overdreven om die bende te behouden. Ik ben voor het omtoveren naar een atletiekbaan . Helaas maar atletiekbaan is veel betere bestemming dan nu het geval is.

  reageer
 • Kim

   

  Ik vind persoonlijk dat hun daar ook zelf heen kunnrn verhuizen waarom zoveel geld uit geven om iets te slopen en ergens anders opbieuw neer te zette en als hun daar zelf heen gaan zit alle sport dich bij elkaar en het is beter voor hun adem en luch enzo lkkr fris en puur natuur is beter voor je sport ik vind het belagelijk dit plan niet iedereen hoef ze zin te krijgen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert