Steeds meer klachten over jeugdhulp

FLEVOLAND
Het aantal klachten over jeugdhulp in Flevoland neemt toe. In het afgelopen kwartaal kwamen er bij de Monitor Transitie Jeugd 15 meldingen van knelpunten en problemen binnen uit Flevoland. In het tweede kwartaal waren dat 9 en in het eerste kwartaal 5 klachten.

De klachten hebben onder meer betrekking op wachtlijsten, het toewijzen van hulp en de manier waarop ouders geinformeerd worden over de zorg aan hun kind.

De Monitor geeft geen verklaring voor de stijging. Wel stelt de organisatie dat de klachtenbundeling steeds meer bekendheid heeft bij ouders en dat zou de toename van klachten deels kunnen verklaren.

De Monitor Transitie Jeugd brengt de knelpunten in de jeugdzorg in kaart sinds begin dit jaar, toen de jeugdzorg een verantwoordelijkheid van de gemeenten werd.

reacties (2)

 • Sjaak de

   

  Denk dat de wortel van het disfunctioneren gezocht moet worden in het uitvoeringsbeleid, 100% excellent goed betaalde managers op de bureaustoelen en vele deeltijdwerkers met een mager arbeidscontract in het veld. Dat is het huidige beleid in ons land de mensen welke het moeten doen zijn niet meer gemotiveerd, ze kunnen er immers niet van leven. Hulpverlenende organisaties zijn bestuurlijk ziek het punt hierboven wordt genegeerd op politiek niveau

  reageer
 • KL

   

  Het huiselijk geweld wordt door hen nog steeds niet goed bijgehouden. Dat geldt ook voor de politie. En de samenwerking is ook ver te zoeken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert