Geen doorgaande vaarroute tussen Drontermeer en IJssel

DRONTEN
Er komt geen doorgaande vaarroute tussen de IJssel en het Drontermeer. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Er mag wel een hoogwatergeul worden aangelegd die bij hoge waterstanden water naar de randmeren kan afvoeren. Op die zogeheten bypass van de IJssel mag ook worden gevaren, maar boten mogen niet het Drontermeer op. Daardoor zou te veel schade ontstaan aan de rietlanden, waar beschermde dieren leven en broeden. Natuurorganisaties waren om die reden naar de Raad van State gestapt na de beslissing om de hoogwatergeul en de vaarroute aan te leggen.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.


reacties (4)

 • Vico

   

  Het hele verhaal Bypass is gebouwd op leugens en verzinsels ivm overstroming en dergelijke. Als het daadwerkelijk voor overstroming is moet het daar ook voor ingericht worden. Miljoenen worden uitgegeven om vogels en dergelijke te voorzien van extra broed/ fourageplaatsen maar de bewoners mogen op een houtje bijten en worden met een kluitje het riet ingestuurd. Wij hebben niet gevraagd om overlast van die bypass en een behoorlijke compensatie is er niet bij. Dus prima als een organisatie als de RvS een gemeente/ provincie terugfluit op redenen die ze zelf hebben aangevoerd om die bypass te krijgen. Ik ben alleen bang dat er door de "bestuurders" wel weer een drogreden gevonden zal worden om toch te varen en overlast te veroorzaken.

  reageer
 • Marcel (watersport- én natuurliefhebber)

   

  Dus de hele nieuw aan te leggen bypass mag wel bevaren worden, alleen de laatste paar meter langs een rietkraag het Drontermeer op (waar overigens ook gewoon gevaren wordt) mag niet. Logica? Die rietkragen zijn toch prima af te schermen met wat cultuurtechnische oplossingen? De randmeren bewijzen al jaren lang dat watersport en natuur prima samen gaan! Het is te gek voor woorden dat de milieulobby keer op keer dit soort initiatieven de nek om weet te draaien en daarmee dus zelfs nieuwe natuurontwikkeling tegenhoudt.

  reageer
 • Hans

   

  Ik vaar overal in Nederland, ik word moe van al die onzin van natuurorganisaties. Op de drukste vaarroutes zie je de meeste ijsvogeltjes. Onder bruggen zie je overal nesten. Langs het Drontermeer en Veluwemeer zie je ieder jaar meer nestjes en nesten van vele vogels. En dan mag er niet gevaren worden voor de verstoring, ONZIN!!!!

  reageer
 • Sjaak de

   

  Dat wordt een rondje rond de Kaap, haha

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert