Conferentie over armoede in stadhuis

ALMERE
Het Cliënten Beraad Almere (CBA) organiseerde woensdag in het stadhuis een conferentie over de bestrijding van armoede in de gemeente. Ruim 10 procent van de huishoudens in Almere leeft op of onder het bestaansminimum.

Professionals en particulieren wisselden in de raadszaal van gedachten over de oorzaken van armoede in Almere en de beste aanpak daarvan.

Het CBA opende in september het armoedemeldpunt opdat Almeerders hun ervaringen konden delen over hun leven met armoede. Hun verhalen worden verwerkt tot concrete adviezen voor hulpinstanties als Sociale Zaken en PLANgroep.


reacties (8)

 • Jacob

   

  Speciaal voor Herman nog even de feiten op een rij: Hoeveel leefgeld krijgt een asielzoeker per week? Dat hangt af van de grootte van het huishouden: Bij huishouden van één of twee mensen, is het bedrag € 44,66 per volwassene en € 34,86 voor een kind tot 18 jaar. Bij een huishouden van drie mensen krijgt een volwassene € 37,07 en een kind tot 18 jaar € 28,93. Bij een huishouden van vier of meer mensen krijgt een volwassene € 33,05 en ieder kind tot 18 jaar € 25,80. Wat kost een asielzoeker en wie betaalt dat? Dit is erg afhankelijk van de individuele omstandigheden van een asielzoeker (de verblijfsduur, de procedure, heeft iemand veel of weinig gezondheidszorg nodig, enzovoorts). Maar gemiddeld betaalt de overheid ongeveer 25.000 euro per asielzoeker per jaar aan opvang en kosten voor de behandeling van de procedure. Wat kost een vluchteling en wie betaalt dat? Als een erkende vluchteling niet werkt, krijgt hij/zij een bijstandsuitkering. De bijstandnorm (exclusief vakantie-uitkering), gehuwd/samenwonend is 1.306,42 euro netto per maand. Daarnaast is er kinderbijslag. Bedragen Kinderbijslag per kwartaal per kind: 0 t/m 5 jaar Euro 191,65 6 t/m 11 jaar Euro 232,71 12 t/m 17 jaar Euro 273,78

  reageer
 • Jacob

   

  Er zijn Nederlanders die het heel normaal en vanzelfsprekend vinden dat die asielzoekers een voorkeursbehandeling krijgen. Er zijn er ook die met overheidssteun er dik aan verdienen. Voor u en ik niet te bevatten.

  reageer
 • Herman

   

  Heren, jullie zitten er allebei helemaal naast. Een asielzoeker krijgt enkele tientjes per week en moet daar alles van doen, voedsel, kleding. Als je een mening hebt, baseer die wel op feiten.

  reageer
 • Krek

   

  Fijn. En voor dit congress zijn hele dure geluidsbedrijven en cateraars ingehuurd. Lang leve de armoede.

  reageer
 • Pzaal

   

  Inderdaad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Almere zal aan de slag moeten. En niet alleen maar naar die Teletubbies Floriade / Woonwijk / eiland moeten staren. Velen voortuintjes, en verzakte straten zegt al genoeg.

  reageer
 • Jond

   

  Armoede in het stadhuis??? Daar geloof ik niets van!!!

  reageer
 • Willem D

   

  Je zou maar in armoede leven en zien dat al die asielzoekers alles krijgen wat ze maar willen tv eten drinken geld telefoon onderdak kleding Als mensen in armoede kleding wille moeten ze er voor betalen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert