Flevo-landschap wil meer ruimte voor wisenten

LELYSTAD
De leefruimte van de wisenten en przewalskipaarden in Natuurpark Lelystad wordt verdubbeld van 20 naar 40 hectare. Dat wil natuurbeschermingsorganisatie Flevo-landschap. Twee gebieden in het park moeten daarvoor worden samengevoegd door het plaatsen van een verbindingsbrug.

De twee terreinen worden nu nog gescheiden door een looppad en een hek. Dat moet voorkomen dat bezoekers en dieren elkaar in de weg zitten. Een brug kan de twee gebieden zonder hinder samenvoegen. Dieren kunnen dan onder de brug door, bezoekers er overheen.

Het project gaat een halve ton kosten. Het Flevo-landschap kan dat niet zelf betalen en is daarom op zoek naar sponsors.

reacties (5)

 • Jan bakker

   

  Als er een club uit graaiers bestaat is deze het wel !!!!

  reageer
 • Janine

   

  In den Haag zitten een groot aantal Graaiers .... misschien eens iets terugdoen!!!!

  reageer
 • sander

   

  Wat minder dieren is de oplossing en nog goedkoper ook.! Waarom altijd maar meer en meer ,het meer is nooit vol ! Iets uniek hoeft niet uit veel te bestaan ! Juist een enkeling is een schoonheid !

  reageer
 • Bram

   

  Vroeger werd er ook geleerd dat je wel wat moest sparen voor als je graag iets wilde zowel persoonlijk als ook zakelijk maar tegenwoordig word er alleen gekeken en gezocht naar de subsidiepotten en sponsoren.

  reageer
 • pepe

   

  Wie? De wisenten? Dat lijkt me stug.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert