VVD wil opheldering over brief Verbeek

ALMERE • Wo 25 november 2015 | 16:33 • Woensdag 25 november 2015 | 16:33
De VVD-fractie in Almere vindt dat burgemeester Franc Weerwind de gemeenteraad onvoldoende informeert over de vluchtelingenproblematiek binnen de gemeente. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.

Aanleiding is een brief die Commissaris van de Koning Leen Verbeek in oktober naar minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk heeft verstuurd. Daarin stelt Verbeek dat er met alle gemeenten in de provincie gesprekken zijn over het plaatsen van statushouders in reguliere woningen. Ook geeft Verbeek aan dat 'burgemeesters signalen uit de politieorganisaties ontvangen dat zij overbelast zijn'.

Voor de Almeerse VVD komen de opmerkingen van de Commissaris als een verrassing. De partij wil nu van de burgemeester weten of Verbeek ook namens Almere sprak in de brief. Als dat zo is, dan heeft de burgemeester verzuimd de gemeenteraad in te lichten, zegt fractievoorzitter Miranda Joziasse van de VVD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel