"Bestuurder Tomingroep moet deel salaris inleveren"

ALMERE • Wo 25 november 2015 | 19:21 • Woensdag 25 november 2015 | 19:21
De Tomingroep moet paal en perk stellen aan het inkomen van zijn directeur. Daartoe roepen PvdA, SP en GroenLinks in Almere op. Tijdens de politieke markt op donderdagavond wordt het voorstel van de partijen besproken.

De Tomingroep helpt werkloze Almeerders op weg naar een baan. Het bedrijf is ook actief in de Gooi en Vechtstreek. Op dit moment verdient de directeur 73.000 euro boven de 'Balkenende-norm', vastgelegd in de Wet normering topinkomens. Die stelt dat openbare bestuurders in Nederland niet meer moeten verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris. Dit jaar ligt dat salaris op 178.000 euro.

De Raad van Commissarissen van Tomingroep heeft al de intentie uitgesproken dat de wet zal worden gehanteerd, maar de drie Almeerse partijen willen zekerheid. Lukt het Tomingroep niet om 'die woorden in daden om te zetten', dan moet de gemeente haar samenwerking met het bedrijf heroverwegen, vinden de partijen.

De Tomingroep heeft in het voorstel tot 1 januari 2019 om het salaris terug te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel