"Bestuurder Tomingroep moet deel salaris inleveren"

ALMERE
De Tomingroep moet paal en perk stellen aan het inkomen van zijn directeur. Daartoe roepen PvdA, SP en GroenLinks in Almere op. Tijdens de politieke markt op donderdagavond wordt het voorstel van de partijen besproken.

De Tomingroep helpt werkloze Almeerders op weg naar een baan. Het bedrijf is ook actief in de Gooi en Vechtstreek. Op dit moment verdient de directeur 73.000 euro boven de 'Balkenende-norm', vastgelegd in de Wet normering topinkomens. Die stelt dat openbare bestuurders in Nederland niet meer moeten verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris. Dit jaar ligt dat salaris op 178.000 euro.

De Raad van Commissarissen van Tomingroep heeft al de intentie uitgesproken dat de wet zal worden gehanteerd, maar de drie Almeerse partijen willen zekerheid. Lukt het Tomingroep niet om 'die woorden in daden om te zetten', dan moet de gemeente haar samenwerking met het bedrijf heroverwegen, vinden de partijen.

De Tomingroep heeft in het voorstel tot 1 januari 2019 om het salaris terug te brengen.

reacties (10)

 • ron

   

  in die tijd waar je naar verwijst bestond geen maximum norm voor salaris ..... oh ja

  reageer
 • Sjaak de

   

  Fraude wordt dus nog steeds getolereerd door de politiek het laat zien dat het OM niet onafhankelijk opereert.

  reageer
 • Ikke

   

  Tja als je dat gevoel hebt, kun je maar 2 dingen doen. 1 erger je niet, geniet van de mooie dingen. 2 emigreren.

  reageer
 • John

   

  En dan te bedenken dat dit ten laste van de subsidie pot voor sociale zaken gaat. Als er meer mensen door hem aan werk komen en integreren geen probleem maar afgelopen jaren is bedrijf kleiner geworden. Winst door subsidie van het goed. Gratis spullen verkopen en nog subsidie krijgen ook. Daar kan ik niet tegenaan ondernemen. Helaas geen subsidie voor mij.

  reageer
 • kalknagel

   

  Zum kotsen!!!! Opzouten met die graaiende zakkenvullers. Te gek voor woorden dat dit Door kan gaan tot 2019. Zoveel nuttig werk zou deze kerel niet verrichten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  En weer een zakken vullen over de rug van het personeel

  reageer
 • Jacob

   

  Er is een tijd geweest dat ik hield van dit (vader)land en haar inwoners en deze respecteerde. De goeden onder ons niet te na gesproken, zijn deze gevoelens in de tijd omgeslagen in afkeer, walging en minachting.

  reageer
 • Sansan

   

  73.000 euro erboven en dan tot 2019!!! om het terug te brengen???? Daar gaat ons belasting geld, vreselijk,snap niet hoe zo'n graaier nog rustig kan slapen en mensen nog recht in de ogen kan kijken.

  reageer
 • Rob

   

  Graaier, directeur van een SW bedrijf daarvoor hoef je niet de slimste te zijn om die te kunnen leiden. Een ton per jaar moet genoeg zijn, ik denk niet dat deze man de skils heeft om een profit bedrijf te leiden

  reageer
 • danni

   

  En dan moeten bijstandsgerechtigden werken met behoud van uitkering. Ze worden dan dus betaald onder het minimum. Wellicht niet bij elk bedrijf zo maar het geeft wel aan hoe krom de regeling is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert