Provincie akkoord met investering watersportstrand

LELYSTAD
Provinciale Staten zijn woensdagavond akkoord gegaan met een investering van 2 miljoen euro in een watersportstrand bij Lelystad.

Het strand voor windsurfers en kanoërs moet komen aan de dijk naar Enkhuizen, vlakbij het kunstwerk Exposure. Kitesurfers zijn blij met het besluit omdat dit de eerste plek in Flevoland is waar ze legaal hun sport mogen uitoefenen. Nu is kitesurfen nog verboden op de Flevolandse wateren.

Twee miljoen euro lijkt veel, maar volgens gedeputeerde Rijsberman is dat het zeker waard: "Het wordt echt een van de beste binnenwatersportplekken van West-Europa. We denken dat de mensen ook uit Duitsland, Frankrijk, de Benelux hier naartoe komen om te komen surfen en kitesurfen en dan mag het wel wat meer kosten".

Twee partijen stemden tegen de komst van het strand: GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Zij vrezen dat de natuur en de volgels teveel worden verstoord. Maar volgens gedeputeerde Rijsberman blijkt uit onderzoek dat er geen negatieve effecten te verwachten zijn bij de aanleg van het watersportstrand.

Rijsberman wilde dat de Staten snel een besluit namen zodat er geprofiteerd kon worden van andere werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Die begint binnenkort met het verstevigen van de dijken.

reacties (6)

 • John

   

  Goede ontwikkelingen, nou nog in de noordoostpolder een kite gelegenheid toewijzen/ aanleggen, zodat hier ook van de sport beoefend kan worden.

  reageer
 • John

   

  Goede ontwikkelingen, nou nog in de noordoostpolder een kite gelegenheid toewijzen/ aanleggen, zodat hier ook van de sport beoefend kan worden.

  reageer
 • Bart

   

  Waarom altijd zo negatief reageren...? Kom op zeg dit is en mooi plan voor relatief weinig geld, omdat het samen met rijkswaterstaat gemaakt kan worden.

  reageer
 • Barbara

   

  Leuk hoor voor die watersport liefhebbers!! Maar waarom moet zo'n ondervraagde meteen weer zijn minderwaardigheid erbij halen door over heel Europa te gaan spreken en talloze toeristen die op zouden komen dagen. Bouw toch eens iets langzaam op zodat het stand kan houden. Een vraagje nog: hoe moet ik veilig een kano zien varen onder een kitsurfer door? Gaat dat lukken?

  reageer
 • Franz

   

  Dat is wel heel duur zand Provincie! Voor 20 duizend vind je vast ook wel een aannemer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Mooi, maar nu nog goed parkeren en een exploitant.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert