PVV wil opheldering over aangiftebeleid politie

ALMERE
De PVV wil duidelijkheid rondom het aangiftebeleid van de politie in Almere. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De PVV zegt contact te hebben met een vrouw uit de wijk Tussen de Vaarten die meerdere keren zou zijn mishandeld door jongeren met een Marokkaans uiterlijk. De politie zou haar hebben ontraden aangifte te doen in verband met mogelijke vergeldingsacties.

De PVV wil verder weten of het waar is dat vrouwen bij supermarkten of busstations worden bespuugd door 'islamitische jongeren'.

reacties (11)

 • anneke

   

  Dit is al jaren zo. Niet alleen in flevoland maar het hele land. Hier in zuid holland nemen ze niet eens alle aangiftes op

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik schrijf niet dat het "PVV gezeur" is. Ik wil best geloven dat het doen van aangifte een hindernissenparcours is. Ik vermoed echter dat de PVV alleen in actie komt voor specifieke gevallen die passen in hun strategie van het framen van bepaalde etnische categorieën.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Almere een stad met vermogende bekende Nederlanders drijvend op een ondergrond van extremistische jeugd het verhoud zich uitstekend met ontkenning dus aanpak van de problematiek. Het lijkt de politiek wel.

  reageer
 • jopiw

   

  Ja mevrouw. Dat is maar goed ook. Iemand moet wettig en overtuigend bewijs aanleveren. Even goed nadenken voor dat u reaguurt.

  reageer
 • Jan

   

  Maar wat als het een gevalletje positieve discriminatie betreft? Dus de omgekeerde wereld, als het gaat om Marokkaanse jongeren doen we er maar niets aan, anders wordt de politie aangeklaagd wegens discriminatie? Hoort dit dan niet onderzocht te worden? Of maar gewoon weer afdoen, zoals jij schrijft, als PVV gezeur?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  De pest zit hem er in dat tegenwoordig iedereen als enig bewijs met zo'n filmpje aan moet komen zetten. Belachelijk.

  reageer
 • jopie

   

  Tuuuurlijk

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het zou toch niet zo zijn dat de PVV alleen maar interesse toont vanwege vermoedens omtrent de origine of godsdienst van de betrokken daders?

  reageer
 • joost

   

  Als ze is bespuugd is er sprake van strafbaar feit.. maar om hier aangifte van te doen vind ik te ver gaan. Ze hebben wel wat beters te doen dan personen helpen waarvan hun ego is aangetast. Gewoon incident melden en hopen dat er wat vaker gesurveilleerd word. Of een spy-pen (video camera) bij je dragen zodat die persoon die spuugt op beeld staat en aangifte WEL zin heeft. Madam.. kom goed beslagen ten ijs voordat u PVV ers mailt. BvD

  reageer
 • Lely...

   

  Tuurlijk, krijgen we dit weer....

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik ben 2 (pogingen tot) overvallen op straat in stad (centrum) en telkens heeft de politie die ik had geroepen me uiteindelijk afgeraden aangifte te doen omdat ze toch meestal niemand kunnen achterhalen / opsporen ook omdat de beelden van het stadstoezicht "meestal onbruikbaar" waren. Dus lekere (schijn)veilig dmv politie en cameratoezicht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert