Minister: door met reorganisatie rechtbanken

LELYSTAD
Justitieminister Ard van der Steur blijft erbij dat de rechtspraak moet worden gereorganiseerd en zet zijn plannen door. Rechtbanken in zeven steden waaronder die in Lelystad krijgen een eenvoudiger takenpakket.

Rechters en gemeenten verzetten zich tegen de reorganisatie. Zo ook burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad. Zij pleitte deze week samen met zes collega's voor het in stand houden van volwaardige rechtbanken. Dat kan volgens de burgemeesters met het extra geld dat beschikbaar komt voor Veiligheid en Justitie.

Tijdens het Kamerdebat donderdag zei Van der Steur dat hij zich actiever zal bemoeien met de plannen. Hij gaat in overleg met de betrokken partijen. In het voorjaar moeten ze eruit zijn. Horselenberg laat weten dat haar standpunt ongewijzigd is en dat de rechtbanken behouden moeten blijven.

reacties (9)

 • Barbara

   

  Helemaal met je eens Ron. Slachtoffertje spelen om een treinreisje..Bahhh

  reageer
 • Hendrik

   

  Zo is het, een rechtbank moet berijdbaar zijn.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Echt VVD(wan)beleid. Maar binnenkort schuiven we de VVD hier opzij Ben benieuwd waar dit toe leid.

  reageer
 • Frenky

   

  Zwaardere zaken worden weggehaald. Waar maak je je dan druk om? Als je voor een zwaardere zaak naar de rechtbank moet, zit je toch in zo een auto met chauffeur... blauwe lampen op het dak... en je handjes op de rug. Zijn alleen medewerkers die verder moeten reizen. Vooral bezwaar aantekenen en moeilijk doen... meer geld komt er niet! Dat betekent alleen maar dat je daarna moet vechten voor je baan. Als er niet bezuinigd wordt op onroerend goed, is personeel de volgende.... Succes met het aanvechten van je eigen toekomstige ontslag!

  reageer
 • Kaassie

   

  of allemaal rijdende rechters van maken... Scheelt een stuk van het gebouw, dus besparing geregeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Hoezo goed te berijden voor de burger. Ik kom nooit bij een rechter. Ik hou mij gewoon aan de regels.

  reageer
 • Ron

   

  Ik begrijp echt niks van die protesten. Ten eerste, zorg dat je nooit bij een rechter terechtkomt. Dan hoef je ook niet naar Utrecht te reizen. Dan wat betreft de rechters en administratief personeel dat misschien naar Utrecht moet rijden. Oh oh wat erg. Een uurtje in de trein. Maar wel behoud van je werk. Ander werk verhuist naar lage lonen landen of verdwijnt helemaal door digitalisering. Ik snap dat gehuil niet. Wat mij betreft doorzetten die plannen. En vluchtelingen in het gebouw dat leegkomt.

  reageer
 • kees d.

   

  Duidelijk voorbeeld van VVD dictatuur!!!!!

  reageer
 • KC

   

  Deze regering luistert toch niet naar de bestuurders en burgers. Ze doen toch waar ze zelf zin in hebben. Er moeten in iedere provinciehoofdstad een recht bank, zodat het voor de burgers goed berijdbaar is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert