Christenen in gesprek over wet gelijkheid

URK
De organisatie Transatlantic Christian Council houdt donderdagavond in de Ichthuskerk op Urk een informatie-avond voor christelijke organisaties, ondernemers en kerken over de regels omtrent gelijkheid.

Volgens de organisatie zorgt de invoering van een EU-richtlijn ervoor dat gelijke behandeling boven geloofsvrijheid komt te staan. Daardoor kunnen christelijke ondernemers in de knoop komen als ze vanwege hun geloof bepaalde producten of diensten niet willen leveren aan homoseksuelen. De TCC noemt als voorbeeld een christelijke bakker in Noord-Ierland. Deze weigerde een taart te leveren met het opschrift: 'Support Gay Marriage'.

Op de avond zijn Eerste Kamerleden van de SGP, CU en CDA aanwezig om over het onderwerp te praten.

reacties (7)

 • Dorpsgenoot

   

  Religie is een dekmantel voor haat en discriminatie. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Maar in dit geval is dat zo.

  reageer
 • arie

   

  Zolang de vrije meningsuiting maar boven de gelijkheid blijft staan. Zelf ben ik niet religieus maar wanneer - zoals in het voorbeeld uit Noord-Ierland - een christelijk iemand wordt uitgedaagd door in dit geval een homoseksueel stel die expres bij hem die taart wil bestellen dan moet diegene gewoon de vrijheid hebben om dat ook te weigeren want er zijn genoeg bakkers die dat wel willen doen.

  reageer
 • Ankerman

   

  als het om zaken gaat die je op Bijbelse gronden niet mag accepteren omdat ze in strijd zijn met Gods geboden dan mag je toch hopelijk nog wel tegen zijn of moet je alles maar accepteren?

  reageer
 • waterwijker

   

  Geen punt, hoor. Maar, als ik je logica even doortrek, dan zelf ook niet gaan klagen bij discriminatie door iemand wiens overtuiging hem dwingt gristenen niet als gelijkwaardig te beschouwen. (waarvan ik overigens vind dat dat ook niet zou mogen) En daar mag je dan best tegen zijn, maar te accepteren heb je het wel. Ik ben er juist erg voor dat geen mens meer vanuit hun, door religie vernauwde, blik anderen kan discrimineren.

 • winkelier

   

  Zou net zeggen, dat je in je eigen winkel niet meer mag bepalen wat je aan wie verkoopt..

 • .\/\/.

   

  "Volgens de organisatie zorgt de invoering van een EU-richtlijn ervoor dat gelijke behandeling boven geloofsvrijheid komt te staan." - dat lijkt mij ook de perfecte rangschikking. Ondernemers die niet aan homoseksuelen willen leveren.....mijn God!

  reageer
 • Frenky

   

  Goede zaak dat men hier aandacht aam besteed. Ik vind het zelf ook een moeilijk thema om in christelijke kringen over mijn homoseksualiteit te praten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Christen

   

  Geef liefde en welkom in de 21e eeuw. Als christen hoef je niet de kennis van 2000 jaar geleden meer te waarderen dan de kennis van vandaag.

  reageer
 • KC

   

  Discriminatie is allang voor de wet verboden. Een christen die gediscrimineerd wordt vind dat ook niet goed.

  reageer
 • Ben

   

  Lost zichzelf op ....... ook op Urk is Geloven goed, maar het moet geen geld gaan kosten !

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert