ROCOVF: Niet bezuinigen op busvervoer

ALMERE • Do 26 november 2015 | 16:42 • Donderdag 26 november 2015 | 16:42
Het busvervoer in Almere is zo'n belangrijk onderdeel van de samenleving dat er niet op bezuinigd moet worden. Dat stelt ROCOVF, het adviesorgaan voor het openbaar vervoer in Flevoland.

Voorzitter Douwe Halbesma van ROCOVF is geschrokken van het plan van het college van burgemeester en wethouders om zeker een kwart van de busritten te schrappen. Volgens Halbesma is het ook een groot probleem dat reizigers vanaf 2018 na 23:00 uur niet meer met de bus kunnen reizen. "Almeerders die na een avondbaantje in Amsterdam met de trein aankomen, kunnen dan niet meer thuiskomen. Ook de horeca zal hier onder lijden, omdat je niet meer naar huis kunt wanneer je ergens een drankje gaat drinken," aldus Halbesma.

Hij hoopt dat Almere in gesprek gaat met de provincie Flevoland over een grotere financiële bijdrage om het huidige niveau van busvervoer in stand te houden. Van de 30 miljoen euro die jaarlijks nodig is om de bussen te laten rijden, komt de helft van de provincie. De andere helft wordt betaald door reizigers. De busvisie wordt donderdagavond besproken in de Politieke Markt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel