Mannen vrijgesproken van koperdiefstal

ZEEWOLDE
Twee mannen uit Zeewolde en Nunspeet zijn vrijgesproken van koperdiefstal bij waterbedrijf Vitens in Zeewolde. Het koper werd in september weggenomen van het dak van het gebouw aan de Ossenkampweg.

De officier van justitie eiste eerder twee maanden gevangenisstraf tegen de mannen. Volgens haar was er voldoende bewijs. Zo was er koper gevonden in de auto waarin ze hadden gereden. Ook waren er schoenafdrukken van de Zeewoldenaar bij het gebouw gevonden. Bovendien was er een getuigenverklaring.

De politierechter twijfelde aan de betrouwbaarheid van die getuigenverklaring en vond dat er daardoor te weinig bewijs was voor een veroordeling.

reacties (5)

 • Saint

   

  Hoe gek wil je het hebben. Schoenafdrukken, gestolen waar in de auto, getuigenverklaring. Volgende keer moet een dief zeker een getekende verklaring achter laten. Wordt tijd dat het dak van de rechter gestolen wordt, misschien dat hij dan wat genuanceerde naar criminelen gaat kijken.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dan had men de getuigenverklaring beter niet ingebracht. Bezit en plaatsdelictbewijs is ruim voldoende.

  reageer
 • tja

   

  Typisch Nederland

  reageer
 • Jammer

   

  Bewijsmateriaal in hun auto en een match van de schoenafdruk. Hoeveel bewijs is er nodig?

  reageer
 • verloren rechtstaat

   

  En wie betaald de schade... in de opcenten van jouw waterleidingsbedrijf. Maar daar zit een rechter schijnbaar niet mee. Hoeveel bewijs moet je aan gaan voeren. De burger zal eerdaags nog eens zelf recht gaan spreken. Dan bel ik niet de politie maar de ambulance voor de dader.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Zelfs dat laatste niet

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert