Weinig belangstelling voor infoavond TCC

URK
Zo'n twintig Urkers zijn afgekomen op een informatieavond van de christelijke organisatie Transatlantic Christian Council in de Ichthuskerk.

De TCC deelde haar zorgen over de invoering van een EU-richtlijn waardoor gelijke behandeling boven geloofsvrijheid komt te staan. Daardoor kunnen bijvoorbeeld christelijke ondernemers in de knoop komen als ze vanwege hun geloof bepaalde producten of diensten niet willen leveren aan homoseksuelen.

Ook vindt de TCC dat christelijke waarden en normen steeds minder terug te vinden zijn in nieuwe wetgeving. Drie senatoren van de SGP, CDA en ChristenUnie gaven hun visie op de rol van christenen in de politiek.

reacties (4)

 • Wim

   

  Heb je naaste lief als jezelf en God boven alles. Het grote gebod dat Jezus heeft gegeven. Gelijke behandeling van iedereen is daarmee de belangrijkste van alle Christelijke normen en waarden. Het toppunt van echte geloofsvrijheid zou je kunnen zeggen. Waar heeft het TCC het over? Goed dat er weinig belangstelling was voor de info-avond gisteren.

  reageer
 • geert

   

  Jammer dat de opkomst laag was ,

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik denk ook dat dit een achterhaalde discussie is. Slechts een handvol denkt het tij nog te kunnen keren. Echter, beter is om met je tijd mee te gaan. Dat spreekt mensen meer aan.

  reageer
 • Ron

   

  "Ook vindt de TCC dat christelijke waarden en normen steeds minder terug te vinden zijn in nieuwe wetgeving." Tja, welkom in de 21e eeuw, staat en kerk moeten ook gewoon gescheiden zijn. De wet moet niks te maken hebben met (geen enkel) geloof.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert