Politiek wil vroege en late bus behouden

ALMERE
De politiek in Almere wil voorkomen dat de vroege en late busdiensten op doordeweekse dagen worden geschrapt. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt, waar de plannen voor het toekomstige busvervoer werden besproken.

De komende jaren is er minder geld beschikbaar en daarom wil het college van burgemeester en wethouders flink snijden in de dienstregeling. Zowel oppositie- als coalitiepartijen lieten weten het bezwaarlijk te vinden als er 's ochtends vroeg en 's avonds laat geen bus meer rijdt.

Volgens de PvdA kan er geld vrijgemaakt worden door een bus uit de daluren te halen. Wethouder Frits Huis liet weten daar serieus naar te gaan kijken. Volgende week wordt de discussie op de Politieke Markt voortgezet.

reacties (10)

 • steef

   

  Waarom scrap je niet gelijk alles hou je veel geld over.

  reageer
 • Robert

   

  Schrap de Floriade waar niemand op zit te wachten behalve de collegebobo's die zich per wagen met chauffeur of taxi laten vervoeren. Dan blijft er genoeg geld over om het busvervoer te behouden. Of denkt meneer de tijdelijke burgemeester "tot ik naar de Kamer ga" zijn politieke vriendjes in Den Haag al vast te paaien door te laten zien dat je "het plebs" best veel gebruikte voorzieningen af kunt nemen?

  reageer
 • Faerie

   

  Echt, hoe komen mensen erbij dat de Floriade met het vervoer te maken heeft?? Dat zijn echt andere potten. Er zal moeten worden bezuinigd op busvervoer en snijden in de frequentie is niet supererg, we zijn hier zoooo enorm verwend de laatste 8 jaar (de huidige concessie loopt af in 2018) met bussen die om de 4-5 minuten voor onze snufferds staan. Op bepaalde drukke momenten kan dat nodig zijn. Daar is inzicht in, maar de druk die er op chauffeurs wordt gelegd met dat soort tijden is enorm, dat is de keerzijde. Een andere keerzijde daarvan is, dat waar mensen ook weer pissig van worden, dat de chauffeurs af en toe 'voor je neus' wegrijden omdat ze zich extreem strikt aan de tijden moeten houden, omdat ze anders op het matje worden geroepen. Dat dus op stillere momenten minder bussen komen heb ik geen probleem mee. Als ze op tijd rijden (en zeker niet eerder komen, zoals wel eens gebeurd) dan kun je er gewoon rekening mee houden, door ff vooraf te checken hoe laat de bus komt. Dat was vroeger gewoon normaal, toen de bussen nog niet zo vaak reden. Dat is dus een andere verdeling van bussen, zodanig dat vroege en late bussen ook gewoon kunnen blijven. Ik vind het goed dat de PvdA deze optie benadrukt.

  reageer
 • Arie

   

  Jammer. Met de auto van de kroeg naar huis is niet altijd succesvol gebleken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Misschien is het een goed idee om voor die laten en vroege bussen de niet-gesubsideerde prijs te vragen, dat wil zeggen het dubbele van wat het kaartje nu kost.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  En er kan ook nooit geld bij. Wel het één willen maar er niet voor willen betalen waardoor er ergens anders weer geschaafd wordt...

  reageer
 • Joost

   

  Je zou ook een Floriade kunnen schrappen om geld te besparen. Wanneer je minder bussen laat rijden zit je echt alleen de onderklasse dwars, mensen met een laag inkomen. Het is is crimineel hoe Almere dit doet en een hoop geld in luxe hobby's en 'toerisme' creatie.

  reageer
 • frits

   

  ja we gaan snijden in het ov hoe dan ook want dan blijft er weer geld over omdat dan weer uit te geven aan onzin want frits huis van leefbaar weet daar wel raad mee straks

  reageer
 • Thijs

   

  Jaaa daaaaaaaaggggg... Laat die bussen lekker rijden.. Ik wil liever dat ze juist. Nog vaker gaan rijden.... Doei pvda gaat ff lekker weg zeg!

  reageer
 • Pzaal

   

  De afbraak van Almere is begonnen. Onderhoud wat weg bezuinigd wordt, Buslijnen waar al flink in gesneden is. En dat allemaal voor die pokke floriade. Het kan in Almere..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert