Nog geen officiële aanvraag voor 'Polenhotel'

DRONTEN
Er is nog geen officiële aanvraag gedaan voor de huisvesting van arbeidsmigranten in een pand aan De Morinel in Dronten. Dat bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Verschillende politieke partijen wilden weten of de komst van zo'n 'Polenhotel' past binnen het huidige beleid. Wethouder Nico Verlaan beaamde dat. De wethouder zei ook dat het college daarom de intentie heeft om mee te werken als er een officiële aanvraag komt.

Verlaan zei verder dat de voorlichtingsbijeenkomst voor de buurt afgelopen dinsdagavond "beter had gekund". De opmerkingen van de wethouder zorgden voor geroezemoes op de publieke tribune, waar een groep buurtbewoners van De Morinel zat.

reacties (1)

  • Sjaak de

     

    De wethouder zei ook dat het college daarom de intentie heeft om mee te werken als er een officiële aanvraag komt. Macht extreme macht, niet meewerken (lees je werk doen) betekend dat het op de plank blijft liggen. Blijf het zeggen arbeidsmigranten behoren deel uit te maken van de samenleving in al zijn facetten, en behoren niet in een kamer op het erf van de begunstiger zoals 100 jaar terug.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert