Plannen studenten voor daktuin op Kunstlinie

ALMERE
Studenten groene bedrijfskunde van CAH Vilentum presenteren vrijdag een plan voor een daktuin op de Kunstlinie in Almere.

De studenten was voor een schoolopdracht gevraagd een voorschot te nemen op de verbinding van het stadscentrum met de toekomstige Floriade. Het dak van de Kunstlinie heeft een oppervlakte van anderhalf voetbalveld.

Voor de tuin zullen verschillende ontwerpen worden voorgesteld. Ook uitwisselingsstudenten uit het Duitse Osnabrück hebben over de plannen meegedacht. Het is de bedoeling dat de daktuin over enkele jaren ook echt wordt aangelegd op het dak van de schouwburg.

reacties (5)

 • -Z-

   

  Ach jee, het wordt zelfs misschien over een paar jaar ooit uitgevoerd ... Wow. Misschien dat de studenten de plannen voor groene centrumdaken, woonwijkdaken etc eens moeten afstoffen. Wat een open deur wat een sof opdracht. Citymarketing, eh duurzaamheidsschoolblabla, wie of wat verzint zulk een te simpele opdracht ? Waar ligt de ECHTE uitdaging eindelijk eens ?

  reageer
 • Johan

   

  Het is goed dat studenten worden betrokken bij het genereren van ideeën en plannen, maar laten we voorop stellen dat het hier om creatieve studenten gaat van een HBO opleiding en niet post universiteit onderzoekstudenten en dus met studenten die nog bezig zijn en geen ervaring hebben in de "echte "wereld. Zijn het eerste jaars die net uit hun ei zijn gekropen? Wat me opvalt is dat er steeds bij allerlei projecten wordt geschermd met het feit dat studenten hier onderzoek naar hebben gedaan. Dit is voor mij geen kwalificatie, sterker nog het is een brevet van onvermogen, want de persoon geeft aan dat ze geen professioneel onderzoek kunnen laten uitvoeren en dus uit pure ellende moeten terug vallen op "studenten". (dit overigens wel met respect voor de studenten). Het is natuurlijk ook heel mooi dat de directie van de CAH hier heel graag aan meewerkt omdat dit hun eigen opleiding weer onder de aandacht brengt en ja ook in de onderwijs wereld gaat het heden ten dagen in de onderwijs wereld om de hoeveelheid studentjes je weet aan te trekken. want des te meer studentjes des te meer geld je krijgt. Maar laten we nu eens een keer echte professionele een onderzoek doen, of doen we dit niet omdat dit misschien uitkomsten laat zien die niet te beïnvloeden zijn van buiten af?

  reageer
 • Hannes

   

  Niet op de locatie waar het gepland is. Nogmaals deze locatie is niet op een behoorlijke manier tot stand gekomen.

  reageer
 • mopper

   

  Dus omdat u het niet eens bent met de Floriade moet de schouwburg maar gesloopt worden?

  reageer
 • Hannes

   

  Hopelijk dat de Schouwburg over enkele jaren dan is gesloopt, voor dat het dan zelf in mekaar zakt. En dat alles voor de Teletubbies Floriade.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert