22 jaar cel geëist tegen brandstichter Paulus Potterstraat

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft 22 jaar cel geëist tegen de 33-jarige Almeerder die verdacht wordt van brandstichting, moord en poging tot moord. De man zou in januari dit jaar een woning aan de Paulus Potterstraat in brand hebben gestoken.

De 52-jarige moeder van de verdachte kwam daarbij om het leven. Zijn stiefvader en zoontje raakten zwaar gewond. Het dochtertje van de verdachte kwam met de schrik vrij.

De verdachte verklaarde dat hij begin dit jaar jerrycans met benzine had meegenomen naar het huis, omdat hij de volgende dag zelfmoord wilde plegen. Ook geeft hij toe per ongeluk benzine te hebben gemorst in de woning. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan weet de Almeerder niet.

Advocaat Geert-Iem Roos pleit ervoor om de eis te wijzigen van moord naar doodslag. Volgens de advocaat wilde zijn cliënt zijn familie niets aandoen. De verdachte wil wel veroordeeld worden, de man voelt zich schuldig aan de dood van zijn moeder. Hij wil minimaal 10 jaar celstraf krijgen.

reacties (7)

 • Henkie

   

  Ahhhh gossie, hij is ook zo zielig. Hij heeft zijn moeder vermoord bijna zijn vader en zijn beide kinderen maar het echte slachtoffer is hij zelf. Vergeet ook even zijn buren en de hulpverleners die met gevaar voor eigen leven dat brandende huis in zijn gegaan. Nee, geef hem maar therapie. Sommige mensen zijn verloren te niet meer te redden. Straf is prima therapie is onzin. Hij heeft straks 22 jaar om in bij zinnen te komen. Wat een hippies hier, de wereld is mooi. Jammer van de mens.

  reageer
 • joost

   

  Helemaal mee eens. Jij verwoord het goed. uitspraken moeten we echt aan rechters overlaten. Dat zijn geleerde mensen die wat dieper in de ziel kunnen kijken dan de gemiddelde reguurder hier.

  reageer
 • Barbara

   

  Wanneer er een goede therapie kan worden toegepast op dit type dader is dat wellicht voor iedereen beter, verstandiger en goedkoper, en kan die 22 jaar ingekort worden. Vaak wordt een dader crimineler in gedrag en wordt hetgeen de dader tot zijn daad bracht binnen die muren juist aangewakkerd. Algemeen bekent toch?

  reageer
 • joost

   

  Hij is zelf ook slachtoffer.. daders van dergelijke delicten zijn doorgaans doorgedraaid door zaken die daarvoor gebeurd zijn. Staf is zeker op zn plaats, maar wat liefde en hulp helpt deze arme ziel wel. Veel mensen zijn kort door de bocht. Een mens is een heel complex wezen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "De man zou de benzine per ongeluk in het huis aan de Paulus Potterstraat hebben gemorst. Hoe het vuur vervolgens is ontstaan, daarvoor heeft de verdachte geen verklaring." - okeeeee, en wij moeten dat geloven zeker?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • CM van Everdingen

   

  Voorbarige conclusies hebben we niets aan. Laat dat aan de rechter over.

  reageer
 • Sander

   

  Per ongeluk benzine gemorst en per ongeluk er een aansteker bijgehouden. In Nederland is dat waarschijnlijk vrijspraak....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert