Eis: 3 jaar cel voor diefstal drugs van politie

ALMERE
Tegen een 60-jarige man uit Almere is voor diefstal van een grote hoeveelheid drugs uit de kluis van de politie drie jaar cel geëist. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie hem van witwassen.

De officier van justitie rekent het de man zwaar aan dat hij als politiemedewerker deze diefstal zou hebben gepleegd en veel geld heeft verdiend met de verkoop van drugs. Het ging daarbij om ruim 9 kilo cocaïne en bijna 700 gram heroïne. Medewerkers van de politie moeten zich juist integer gedragen omdat ze een voorbeeldfunctie hebben, zei de officier van justitie voor de rechtbank in Amsterdam.

De drugs, met een straatwaarde van 280.000 euro, werden in maart gestolen van de politie in Amsterdam. De verdachte zou er meerdere dure auto's, een stacaravan en vakanties van hebben betaald.Hij zelf ontkent dat hij de drugs heeft gestolen.De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (3)

 • jo jo

   

  Drie jaar is dan nog eigenlijk een eitje als hij het geld c.q. bezittingen mag houden, maar daar hoor je niets over..

  reageer
 • joost

   

  Daarom is hij nu ook de Sjaak.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Van het salaris van een politieman kan je amper een nieuwe middenklasse auto betalen laat staan meerdere dure auto's. Hoe dom kan je zijn, de blitz spelen met een middelmatig loontje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert