Thuiszorgorganisatie TSN vraagt uitstel van betaling aan

FLEVOLAND
Thuiszorgorganisatie TSN is in grote financiële problemen en vraagt uitstel van betaling aan. TSN heeft in Flevoland vestigingen in Lelystad en Almere. In totaal werken er bij TSN 12.000 mensen. Het personeel ontving vrijdagmorgen een mail van de directie over de situatie.

Rechtszaak
TSN kwam mede in de problemen door een verloren rechtszaak twee weken geleden. Het bedrijf verlaagde de salarissen om te kunnen overleven. FNV Zorg stapte naar de rechter om dat ongedaan te maken. De vakbond won de zaak.

Gemeenten betalen minder
Al langer stond de bedrijfsvoering van TSN onder druk. De prijzen die gemeenten betalen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald, net als het aantal uren dat de thuiszorgorganisatie mocht leveren. Volgens de directie zijn er ook steeds meer gemeenten die zelfs bijna helemaal stoppen met het inkopen van thuishulp.

Eerdere ontslagen
Eerder al ontsloeg de thuiszorgorganisatie een groot aantal medewerkers. Contracten met tijdelijke personeelsleden werden niet verlengd. In Lelystad en Almere overkwam dat ruim 100 werknemers. Directeur Jongstra noemt het besluit om uitstel van betaling aan te vragen 'triest en moeilijk'. Zolang de periode van de surseance duurt, blijven de personeelsleden aan het werk. Een faillissement wordt niet uitgesloten.

reacties (20)

 • Greet

   

  Leuk die foto van het tsn kantoor Lelystad bij dit artikel, temeer omdat dit kantoor mede door het beleid van de gemeente Lelystad al bijna een jaar geleden is wegbezuinigd!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat de VVD over lijken gaat als het om winst maken gaat dat wisten we al. Diep droevig dat dit beleid door notabene de PvdA ondersteund wordt...... Een schrale troost: er komen vanzelf weer 2e kamer verkiezingen.

  reageer
 • Anja

   

  Met dank aan de regering maar zeker ook de gemeente,die voor een dubbelltje op de eerste rang wil zitten en zorg inkoopt tegen een tarief waarbij een thuiszorginstelling haar personeel niet behoorlijk kan betalen. En ook tsn zelf die inschrijft op lage tarieven en denkt te kunnen leveren door het personeel volledig uit te knijpen. En dit alles bij een zorgvraag die juist steeds groter word!! De gemeente lelystad de mond vol over participatie, iedere burger moet mee doen. Honderden banen in Flevoland gaat dit kosten. Laagopgeleide meest oudere vrouwen, wie gaat ze in dienst nemen? Als ze "geluk" hebben mogen ze na faillisement bij een ander met een nul uren contract,een nog lager salaris en slechtere arbeidsvoorwaarden ,aan de slag! .

  reageer
 • Gevolg en oorzaak

   

  Als de beleidsmakers van zowel Den Haag en de gemeenten eerlelijk met de beschikbare gelden omgingen was deze problematiek makkelijker te benaderen.Nu blijken her en der de zorg gelden ook voor andere doeleinden te worden gebruikt.Het is nu verdraait merkwaardig dat er een flink aantal oudere en jongere geen hulp meer krijgen.Het gegoochel en ondoorzichtigheid van de zorggelden bij de gemeenten en de grote verrijking van de zorgverzekeringen is een moeras geworden van eigen verrijking.Terwijl de zorg in beginsel een levensbehoefte is die zonder zelfverrijking tot ontwikkeling is gekomen.Dit is helaas het resultaat van een groep mensen met een grote geldelijke hebzucht en geldingsdrang.Voorbeelden te over waar bestuurlijk de zogenaamde netwerken een kwalijke rol speelt tenbehoeve van verrijking en slechte beslissingen.

  reageer
 • Jacob

   

  Nederland is doodziek. Graaft haar eigen graf. Premier Rutte ziet nu ook een overeenkomst met het lot dat het Romeinse Rijk uiteindelijk trof.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Ook de gemeente bedankt! Duurzame werkgelegenheid, de mond er van vol! Het draait alleen om het pluche.... Het is tijd voor echte oppositie in deze stad. Niet meer praten maar actie!

  reageer
 • johan54

   

  Willy snapt het niet helemaal

  reageer
 • sjonny

   

  Dergelijke grote organisatie gaan vaak ten onder aan het niet kunnen managen van een dergelijk log lichaam. Terug naar kleine buurt organisaties met weinig overhead kosten. Kan alleen als de gemeente en het rijk veel minder onnodig en onrealistische regeltjes toepassen. Handen aan het bed en niet aan de pen.... Stop met de vele onzin...

  reageer
 • Marijke

   

  Met dank aan de regering, Van Rijn voorop, die alles bij de gemeente over de schutting heeft gegooid met zo min mogelijk geld.

  reageer
 • Jan

   

  Weer onrust en alleen maar verliezers door dit gedoe. pressiemiddel als deze is niet helemaal kies in deze tijd. Dan gaan mensen roepen en schreeuwen en heeft iedereen het gedaan van regering tot vluchteling terwijl ongetwijfeld de oorzaak bij de instelling zal liggen. Mag hopen dat de directie met grote bonus de kerst in mag gaan.

  reageer
 • jade

   

  FNV heeft hun werk goed gedaan. Je moet bij de directie zijn die te laag hebben ingeschreven bij de opdrachtgever (lees gemeente) Als de directie nu salaris inleveren en even veel gaan verdienen als de gene die de zorg verleend, kunnen ze gewoon blijven bestaan. Daarom PGB beter goedkoper voor de gemeente en kunnen de mensen aan het werk blijven met een normaal salaris. Maar dat is tegen het zere been van de zorginstanties. Dus dan schrijf je extra laag in en het personeel staat nu op straat.

  reageer
 • henk

   

  Juist goed dat de FNV voor de werkneemsters is opgekomen ! Je kunt beter ontslagen worden dan dat je voor te weinig salaris werk moet doen . Want dat is de bedoeling van onze regering .

  reageer
 • KC

   

  Met dank aan de gemeenten!

  reageer
 • Willy

   

  Ik hoop dat de FNV tevreden is met het resultaat van hun rechtzaak. Nu zitten straks 12.000 mensen zonder werk. Dat kost je nog veel meer in je inkomen dan waar de FNV bezwaar tegen maakte. Nee echt, top actie FNV. Heel verstandig. Maar niet heus.

  reageer
 • Loepje

   

  Om over na te denken: een asielzoeker kost 100 euro per persoon per dag. Geen probleem voor deze regering, wordt dus wel deels betaald door de mensen die nu geen goede zorg meer krijgen.

  reageer
 • henk

   

  Met dank aan deze VVD/PvdA regering moesten thuiszorgorganisatie's voor minder geld het zelfde werk doen . We moeten ons schamen dat we in Nederland onze ouderen in onzekerheid brengen en de huishoudelijke hulpen werkloos maken !

  reageer
 • Wouter

   

  Niet verwonderlijk met de uitgeknepen prijzen, die diverse gemeenten in Nederland hebben bedongen. Maar TSN heeft het ook wel een beetje aan zichzelf te danken met hun cliëntonvriendelijke handelswijze. Het personeel was al de dupe en wordt nu helemaal de sjaak, want een faillissement is de volgende onvermijdelijke stap.

  reageer
 • Drontense

   

  Geen werk meer maar ook geen hulp voor al die mensen.Daar moet echt een oplossing voor komen .Alle ouderen worden weer de dupe.Sorry dat ik het zeg al het geld gaat wel naar de vluchtelingen en onze ouderen worden niet geholpen.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Heftig, veel hulpbehoevenden zullen in paniek raken ik walg van het beleid, dit is geen samenleving. Als volk zijn wij moreel failliet.

  reageer
 • Jan

   

  Dat krijg je er van als men financieel wanbeleid voert

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert