Directeur Henk Meijer van Floriade vervangen

ALMERE
Directeur Henk Meijer van de projectorganisatie Floriade in Almere is vervangen door ad interim Esther van Garderen. Bij gebleken geschiktheid blijft zij als projectdirecteur aan. Wethouder Tjeerd Herrema meent dat het Floriadeproject nu een 'uitvoeringsfase' ingaat. Hierbij horen mensen met andere kwaliteiten. De projectorganisatie blijft wel grotendeels uit dezelfde ambtenaren bestaan en wordt waar nodig aangevuld met externe deskundigen.

Volgens Herrema heeft de organisatie tot nu toe veel tijd gestoken in het uitwerken van het masterplan. Nu is volgens hem de tijd gekomen om één en ander te realiseren. "We willen nou wel eens wat zien."

Nog dit jaar verwacht Herrema de voorzitter van de Raad van Commissarissen en de directie bekend te kunnen maken. Begin volgend jaar moet de structuur van de op te richten BV duidelijk zijn. Ook moet begonnen worden met de aanleg van de infrastructuur op het terrein.

reacties (13)

 • Harrie

   

  Zag op Twitter een stuk met meer achtergrond informatie over waarom deze Meijer weg zou moeten: http://www.twitlonger.com/show/n_1snumic Geeft wel een veel duidelijker beeld wat er allemaal intern lijkt te spelen op het stadhuis. Schijnt ook een link te zijn met de klacht van Mark van Rooij, die oud bedenker van de Floriade. Het rommelt op het stadhuis!

  reageer
 • Dirk2

   

  .W., Alles draait hier om het pluche! Des te meer verschuivingen, dekte meer het bewijs wordt geleverd dat het allemaal opgeklopt en non realistisch is. Laat maar klappen, scheelt veel leed in de toekomt. Flopriade!

  reageer
 • Hannes

   

  Nieuwe bezems zijn net zo aan slijtage onderhevig. Wie heeft de langste adem, om dit project tot een goed einde te brengen.? De Floriade / Woonwijk hoort niet op deze geplande locatie. Want er komt een moment dat het Eiland met zijn schildpadden tot een vulkaan uitbarsting komt. Dus bespaar dit Eiland en de miljoenen euro's en kies een ander locatie. ..... Valt nu heel erg op dat er een geforceerde druk achter staat.j

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat zou ik even afwachten. Wie weet is deze move vriendjespolitiek.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Uw hebt het bijna goed, alle floriade's op een na zijn inderdaad een financiele ramp geweest. De enige die een succes was is die in Amsterdam plaats vond.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frits

   

  Flevoland raakt er aan gewend: Na het vliegveld wordt de Floriade de volgende geldverslindende misser. Wie gaat dat betalen, wie wordt het kind van de rekening?: de belastingbetaler! Maar de politici hebben voorlopig weer een speeltje...

  reageer
 • sjonny

   

  Het haantjes gedrag komt nu al om de hoek kijken. Dit zijn slechte voortekenen. Maar deze Fyra is niet meer te stoppen. Hij dendert door terwijl de eerste delen er vanaf vallen. Wie o wie zet het sein op rood...??

  reageer
 • Zucht

   

  Als ik u was zou ik maar een de verslagen van eerdere Floriades er op naslaan ...Deze projecten hebben nog nooit wat opgeleverd

  reageer
 • Johan

   

  jongens jongens jongens wat zitten we allemaal te klagen er zit ook kansen in de floriade wat dacht je van banen woningen gezonde recreatie

  reageer
 • Tja

   

  Dit rampzalige plan (op financieel gebied) gaat Almere en de belastingbetaler heel veel geld kosten

  reageer
 • Bram

   

  Zo dat zijn nogal wat Bobo,s die kosten wel wat meer dan een scheet en drie knikkers,tja wie breed heeft laat breed hangen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Eerste goede besluit!

  reageer
 • Ron

   

  Die was dus ongeschikt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert