Laatste bomen geplant in kankerherdenkingsbos

DRONTEN
Zo'n 1700 mensen zijn zaterdag aanwezig bij het planten van de laatste 500 herdenkingsbomen in het Koningin Wilhelminabos in Dronten. Er worden hier jaarlijks bomen geplant ter nagedachtenis aan dierbaren die zijn overleden aan kanker.

Volgens KWF Kankerbestrijding is het bos inmiddels vol. In december 2000 is een begin gemaakt met het planten van de eerste gedenkbomen. De belangstelling was zo groot dat werd besloten tot een jaarlijkse plantdag. In vijftien jaar zijn er ruim 25.000 bomen geplant.

Het Koningin Wilhelminabos is in 1999 door Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer aan KWF Kankerbestrijding geschonken ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. Het bos ligt in boswachterij Roggebotzand in Dronten.

reacties (3)

 • judith van der vegt

   

  boomplantdag

  reageer
 • Mike

   

  Maar je moet bij sommige jaren waar je een boom hebt gepland, wel goed zoeken waar je je boom hebt geplaatst. Want daar is het zo erg verwoekerd dat je er niet doir kan lopen. Ter wijl een ander stuk wat niet voor KWF is, daar wel zo door zou kunnen lopen wat natuurlijk niet mag. Maar het was inderdaad een mooi iets. Alleen vind ik dat het wel beter mag worden onderhouden zowel het bos als het stuk waar de glazen platen staan.

  reageer
 • Anna

   

  Hoop dat ergens anders in Nederland deze mooie traditie wordt voortgezet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert