Opvarenden nog altijd vermist

NOORDOOSTPOLDER
De twee opvarenden van het jacht dat vrijdag in het water tussen Noordoostpolder en Lemmer is gezonken, zijn nog altijd vermist. Het wrak is aan het begin van de middag geborgen, maar de opvarenden zijn niet aan boord gevonden. Duikers zijn bezig met een zoekactie.

Het jacht was vanuit Lelystad vertrokken en voer naar Lemmer. Dat zegt Erik Fennema van Centerpoint Charters uit Sneek, het bedrijf dat de boot in de zomer beheert. Beide mannen komen niet uit Flevoland maar uit de randstad. Fennema heeft dit gehoord van de vrouw van de eigenaar.

De politie bevestigt dat er twee mannen aan boord waren. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid laat weten dat de oorzaak van het zinken nog niet bekend is en dat er rekening wordt gehouden met verschillende scenario's. Zo wordt een aanvaring met een ander schip niet uitgesloten.reacties (2)

 • Dick

   

  Dat vermoedde ik dus al, om wat voor reden dan ook overvaren. Waarschijnlijk niet goed achterom gekeken, klassieke fout, zelfs op t IJsselmeer. Zo groot en toch heel veel risico op aanvaringen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Of tegen een windmolenplatform aangevaren?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert