Brandweer met Eemhof in gesprek over loos alarm

ZEEWOLDE
De brandweer Flevoland is in gesprek met vakantiepark De Eemhof in Zeewolde over het grote aantal valse brandmeldingen op dat park.

Dit jaar kreeg de brandweer al honderd automatische meldingen, die loos alarm bleken te zijn. Volgens een woordvoerder wordt bekeken wat het personeel van De Eemhof zelf kan doen, om te voorkomen dat de brandweer steeds voor niets moet uitrukken.

Een eerste controle door mensen van de Eemhof zelf zou al behoorlijk schelen. Ook wordt gekeken of de apparatuur beter kan worden afgesteld.


reacties (2)

 • Deetje

   

  Eerst goed personeel aannemen die kunnen dan gaan kijken of het echt nodig is te komen. Maar wat er nu rond loopt aan personeel.....zal wel goedkoop zijn

  reageer
 • Rob

   

  Volgens 112 zijn het veel meer meldingen per jaar, onvoorstelbaar dat de brandweer zich daarvoor laat lenen. Wat betalen ze de Gemeente Zeewolde voor iedere valse melding. Die zelfde brandweer moet de Eemhof verplichten een deugdelijke alarmsysteem te installeren. Een bedrijfsbrandweer op zo'n park lijkt mij ook geen overbodige luxe. Nu mag de gemeenschap Zeewolde opdraaien voor de kosten idem de bedrijven in Zeewolde die steeds weer onnodig hun krachten moeten missen.

  reageer
 • Almere

   

  Van de 99 alarmeringen dit jaar is er één opgeschaald naar daadwerkelijk brand. Twee van de totale aantal alarmeringen is de brandweer van Zeewolde uitgerukt, de overige 97 zijn door de beroepsploeg van Almere Veluwsekant afgehandeld.

 • BekenderInAlmere

   

  U bent niet goed geïnformeerd. De brandweer van Almere rijdt in 98% van de gevallen die kant op. Daarnaast speelt dit al een paar jaar en is dit eigenlijk oud nieuws wat elke week opnieuw op de site geplaatst kan worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert