Veel animo voor herinneringen ophalen over Lelystad

LELYSTAD
In museum Nieuw Land zijn zondagmiddag tientallen Lelystedelingen bijeen om herinneringen op te halen aan de provinciehoofdstad. Ter ere van het 35-jarige bestaan van Lelystad houdt het museum in samenwerking met de Facebookgroep 'Herinner je Lelystad' deze middag.

Bezoekers kunnen eigen voorwerpen meenemen waaraan herinneringen zijn verbonden. Ook worden er rondleidingen gegeven langs de tentoonstelling 'Lelystad, ideale stad'.

Voor de Facebookgroep 'Herinner je Lelystad' is het evenement vandaag de kers op de taart. Het idee begon ooit als een grap en dat het uiteindelijk tot zo'n evenement uitgroeit, is onverwacht.

reacties (2)

 • LELY

   

  De plaatsnaam Lelystad bestaat al sinds 30 december 1952.Het was daarvoor Perceel P. De gemeente Lelystad bestaat sinds 1 januari 1980.

  reageer
 • Dirk2

   

  Jammer dat de gemeente niet het fatsoen heeft gehad de bewoners van voor 1970 die er al die jaren wonen even persoonlijk uit te nodigen. Wist er weer niets van... Had wel zo netjes geweest om deze (beperkte) betrokkenheid te tonen aan het initiatief. Maar ja, het pluche he...

  reageer
 • ed

   

  Niet de gemeente organiseert deze expositie maar de facebook-groep Herinner je Lelystad en het Erfgoedcentrum Nieuw Land. Bovendien hebben plaatselijke pers en Omroep van tevoren de nodige aandacht hieraan besteed. Waarom dan persoonlijk uitnodigen of hebben bewoners van voor 1970 bepaalde privileges.

 • Bewoner

   

  Wellicht dat dit evenement niet vanuit de gemeente is gekomen, zoals ook al in het nieuwsbericht staat, maar vanuit een Facebook-groep en het Nieuw Land museum. Die hebben dus niet de gegevens van de inwoners die hier al langer wonen. Overigens stond er ook nog een groot artikel over in de Flevopost van woensdag 25 november (pagina 33 incl foto), dus u had het kunnen weten.

 • Freek

   

  Wat een negatief geluid breng jij zeg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert