Opvarende gezonken schip is Amsterdammer (68)

NOORDOOSTPOLDER
De opvarende die zondagmiddag is gevonden voor de kust van Noordoostpolder is een 68-jarige man uit Amsterdam. Dat meldt de politie.

De man was te water geraakt nadat zijn schip gezonken was in het IJsselmeer. Er zou nog een andere man aan boord zijn geweest. De zoektocht naar deze tweede vermiste is uitgesteld vanwege slechte weersomstandigheden. Er kan nu niet met sonar gezocht worden. Zodra het weer opklaart kan er weer gezocht worden.

De boot zonk vrijdag tussen Urk en Lemmer. Het wrak is zaterdag geborgen en naar een loods in Lelystad gebracht. 

Volgens de politie is nog niet duidelijk waardoor het jacht vrijdag is gezonken. Er wordt rekening gehouden met twee scenario's. Of een aanvaring met een ander schip, of het zonk door een andere oorzaak en daarna is er een ander schip overheen gevaren. Volgens een woordvoerder kan dat gebeurd zijn zonder dat de schipper dat door heeft gehad.

reacties (2)

 • Manfred

   

  Sterkte aan de nabestaanden. Op Urk werden verteld dat er ook 2 duikboten zijn gesignaleerd in het IJsselmeer sinds 2 weken.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Men heeft een man gevonden en zegt op zoek te zijn naar een tweede mannelijk persoon terwijl eerder gesproken is over een vrouwelijke persoon welke om hulp riep aldus een passant op de wal welke vervolgens de autoriteiten heeft gealarmeerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert