TSN Thuiszorg krijgt uitstel van betaling

FLEVOLAND
TSN Thuiszorg heeft uitstel van betaling gekregen. Het bedrijf met vestigingen in Lelystad en Almere hoeft voorlopig alleen salarissen, hypotheken en belastingen te betalen. Andere schuldeisers moeten wachten op hun geld.

Bij de huishoudelijke hulp van TSN werken landelijk 12.000 mensen. De hulp gaat voorlopig gewoon door. De rechtbank in Almelo heeft twee bewindvoerders benoemd. Die bekijken of TSN een doorstart kan maken.

De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen over de situatie bij TSN gesteld. De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoeveel cliënten er door een mogelijk faillissement van TSN getroffen zouden worden. Ook vraagt de PVV wat het college gaat doen om te zorgen dat deze mensen bij een faillissement toch huishoudelijke hulp houden.

reacties (4)

 • Mike

   

  Klinkt als uitstel van executie. Als leveranciersniet worden betaald kun je al snel geen zorg meer verlenen, want je gaat hulpmiddelen missen.

  reageer
 • nanouska

   

  en wanneer krijgen de mensen iets te horen van de gemeente omtrent dit gebeuren, we kunnen wel zo leuk een verlenging krijgen tot eind 2016 voor de rest horen we niks hierover.

  reageer
 • sjonny

   

  Veel te groot lichaam, met te veel managers etc. Terug naar de basis en per gemeente de zorg regelen. Buurtzorg... Buurtzorg staat veel dichter bij de mensen,dan dergelijke logge organisaties, en kost aanmerkelijk minder aan overhead.. Dit kan zelfs met vrijwilligers worden opgepakt en geregeld kunnen worden. Mits men kan organiseren...

  reageer
 • KC

   

  Wanneer gaan de gemeenten structuurder werken met de zorg en betalen zij een behoorlijk prijs per uur voor de hulp.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert