Cultuurprijs voor oud-stadsbouwmeester Houben

ALMERE
Oud-stadsbouwmeester van Almere Francine Houben heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2015 gekregen. De architect kreeg de prijs van 150.000 euro uit handen van koningin Máxima.

Houben ontwierp de bibliotheek van de Engelse stad Birmingham en had een hand in de renovatie van de Martin Luther King jr. Memorial bibliotheek in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. In Nederland was ze verantwoordelijk voor de stationshal in Delft.

In Almere was Houben stadsbouwmeester van 2003 tot 2007. Ze pleitte er toen onder meer voor om de kustzone van Almere beter te benutten en het idee van meerdere stadskernen los te laten.reacties (5)

 • Sjaak de

   

  Niks Kift in een failliet land behoord men weloverwogen de financiën te beheren. U behoord zeker ook tot de vriendenclub welke elkaar dubbel beloond.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De kift, meneer. De kift.

  reageer
 • Barbaar

   

  Mooi die prijs. Mevr Houben gaat dat geld vast goed besteden. Zij zet NL op de kaart in het buitenland en daar hebben we wat aan. Maar wie is dat op de foto?

  reageer
 • Sjaak de

   

  Ja erg overdreven, als je hoog gewaardeerd wordt verdien je vanzelf mooie best betaalde prestige projecten, dat is op zichzelf toch al een beloning lijkt mij. Er zijn in Nederland heel veel mensen welke hun werk erg goed doen, en worden daar gewoon voor betaald. Vroeger was daarvoor een kerstpakket aan het eind van het jaar.

  reageer
 • Daniel

   

  Overdreven zeg... 150000 euro... Dat van mensen die denken dat er culturele dingen van worden gesponsord.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert