Fout verkeersbord op A6 blijft voorlopig hangen

ALMERE
Het foute verkeersbord op de A6 zal voorlopig niet worden vervangen. Dat heeft Rijkswaterstaat aangegeven. Eerst wordt onderzocht wat de landelijke richtlijnen zijn rondom dit soort incidenten.

Afgelopen weekend ontstond er bij sommige mensen verwarring over de correcte spelling van het verkeersbord voor Almere Poort. Op het bord op de A6 staat een koppelteken ('Almere-Poort'),maar op andere borden die verwijzen naar stadsdelen van Almere staat een spatie ('Almere Poort').

De gemeente Almere heeft inmiddels op Twitter aangegeven dat de benaming op het verkeersbord onjuist is.

reacties (26)

 • ger

   

  gelukkig zijn er geen grotere problemen in de wereld en in flevoland!!!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Plakkertje er over en klaar. Even wachten tot de weg eerdaags om andere reden op slot gaat. Dat zal nog velen malen gebeuren.

  reageer
 • frits

   

  Klopt. Omdat de NS het koppelteken vanouds gebruikt om twee plaatsnamen te verbinden: Naarden-Bussum. Had natuurlijk Naarden/Bussum moeten zijn, of nog beter Naarden&Bussum. Maar de NS heeft ook al een les klokkijken nodig, hahaha...

  reageer
 • frits

   

  Ha, nee, de NS hanteert ook taalfouten op de stations. Omdat het verbindingsstreepje daar ooit ingevoerd is voor stations met een dubbele plaatsnaam ("Naarden-Bussem") hanteert de NS ook geen verbindingsstreepje tussen plaatsnamen en wijknamen. Amsterdam Zuid ipv Amsterdam-Zuid. Almere Muziekwijk ipv Almere-Muziekwijk. Brrrr....

  reageer
 • frits

   

  Voor gemeenten gelden geen andere spellingregels. Bovendien is Almere wel degelijk de officiële plaatsnaam zoals vastgesteld voor de postbezorging en de gemeentelijk basisadministratie adressen en gebouwen. De stadsdelen zijn geen aparte plaats. By the way: Duivendrecht is gemeente Ouder-Amstel en geen Amsterdam. Zelfs de nieuwe plaats Amsterdam-Duivendrecht, speciaal voor een bedrijventerrein in het leven geroepen, is gemeente Ouder-Amstel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

   

  Ja lekker belangrijk een HEEL streepje.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Voor de NS is dit goed, ik denk dat je hiermee iedereen de trein in jaagt, weg van een weg vol typfouten. Het klopt dat Almere Poort zonder streepje is, 'Almere' is namelijk geen stad, maar 'Almere Poort' is wel een stad. 'Almere' is geen stad alleen een gemeente. Vaak zeggen mensen dat ze in Almere wonen maar feiteljk klopt dat niet, je woont in Almere Buiten, niet Almere. Het zelfde als Duivendrecht, iemand uit Duivendrecht zegt ook dat hij uit Duivendrecht komt en niet Amsterdam ondanks dat dat de gemeente is.

  reageer
 • Lely...

   

  Lekker duidelijk ben je.............. NOT....!!

  reageer
 • piet

   

  Wat een gezeur - - -

  reageer
 • Jelle

   

  Het streepje is het minst van de problemen die de borden hebben. Lelystad moet ik links of rechts aanhouden? Afslag centrum over 400m? Gaan er nu 2 rechtdoor en zwaaien er 3+1 af? En dan niet aangeven dat het links van 2 naar 1 baan gaat...

  reageer
 • Koos

   

  Blij dat het geregeld wordt. Ik ben echt helemaal de weg kwijt hiervan. Doe rot tegen mijn vrouw, zit zomaar opeens te janken en slaap niet meer. Man man man...

  reageer
 • ron

   

  begrijp ik nu goed dat het niet uitmaakt waar je staat als je rechtdoor wil. Ik snap er geen hout meer van. (NB en hou op over dat streepje; bijzaken en hoofdzaken onderscheiden graag)

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Ze moeten gewoon die namen goed spellen, stelletje striphelden. Almere Poort is nu eenmaal de naam, zonder streepje, net zoals Almere Buiten. Dat is heel wat anders dan Almere-Muziekwijk (een wijk van Almere) of Almere Buiten-Eilandenbuurt (een wijk van Almere Buiten). Wel handig was inderdaad dat je 100 km kon rijden op de rechter banen richting Lelystad, terwijl het verkeer links kilometerslang bijna stil stond. Dat zal morgen wel weer voorbij zijn.

  reageer
 • almeerder

   

  Dan doen de Nederlandse Spoorwegen het dus ook verkeerd. Vrijwel alle borden met stations-naamsaanduidingen in ons land hebben geen (-) koppelteken. De NS kan dus ook naar de Nederlandse les :-) haha

  reageer
 • Almere036

   

  De borden geven Ring Almere al aan, maar infeite is de weg nog niet klaar voor 'Ring Almere' met als gevolg dat mensen de borden volgen en er dus vandaag dikke file staat tot en met de A1, omdat er maar 2 rijstroken gebruikt wordt richting Lelystad. Terwijl het er eigenlijk 4 zijn. Die scheiding die er op het moment is houdt weer op voor de afrit Hogering. Ik hoop dat het bij één keer blijft en dat mensen hiervan leren anders is het nieuwe stuk voorlopig nog geen verbetering, maar eerder een achteruitgang. Oh en dat streepje bij Almere-Poort; I dont care!

  reageer
 • George

   

  Ja mooi was dat, ik zag het gelukkig op tijd,2km file links en 2 rijbanen rechts voor mij alleen, mazzeltje!

  reageer
 • Jf

   

  Precies ook mijn klacht geef goed aan hoe te rijden vandaag 3 uur gedaan over een stukje wat normaal in 3/4 te doen is 4 banen terug naar 1 terwijl je dus ook over de andere 3 kunt maar niemand dit begrijpt. Pas het aan dan kunnen we morgen weer doorrijden

  reageer
 • almeerder

   

  Wat een gezeur allemaal om een verkeersbord! Weet niet of het iemand al is opgevallen: op het nieuwe verkeersbord verderop (wat er al een paar maanden hangt) staat Almere-Stad en Almere-Haven ook met een streepje!... En na de afslag Lelystad in de richting van Amsterdam staat "Almere-Buiten-Oost" twee streepjes dus. Het viel me trouwens ook op dat de naamsaanduiding van Almeerderzand is vervangen door "Duin" ... Nu we toch bezig zijn :-)

  reageer
 • Ab

   

  Fijn dat dit opgelost gaat worden. Ik kon er vannacht niet van slapen.

  reageer
 • Piet

   

  En de A9, tot aan knooppunt Holendrecht (A9/A2). Ik heb er dus twee en een half uur over gedaan om thuis te komen. Had bij nader inzien beter over Purmerend en Enkhuizen kunnen rijden.

  reageer
 • FdH

   

  Belangrijker dat bijna niemand vandaag door had dat de afslag ook de doorgaande 2 baansweg naar Lelystad is. Iedereen stond links waar de 2 banen naar 1 baan gaat. Dikke file met het gevolg dat A1 ook vast liep. Zie nu op de foto dat er boven op het grote bord wel Lelystad staat, maar dit is niet duidelijk genoeg. Hadden ze wel extra aandacht aan kunnen geven met extra borden.

  reageer
 • frits

   

  Taalkundig is het met streepje juist correct. Kijk ernaast: Almere-Muziekwijk en Almere-Centrum ook met streepje. Zo hoort het ook. Bij Rijkswaterstaat wordt dit overal in het land netjes toegepast. Niet deze borden moeten vervangen worden, maar alle oude borden waar het streepje ontbreekt. En de gemeente Almere moet eens een les Nederlands krijgen als ze niet weten dat er tussen een plaatsnaam en een stadsdeelnaam of wijknaam een streepje hoort.

  reageer
 • lelystad

   

  Zijn er daadwerkelijk mensen die er een drama van maken dat er bij het ene bord een streepje staat en bij het andere bord niet! Hebben die mensen niets anders te doen?

  reageer
 • Sjaak de

   

  Nog meer verwarde mensen, het medicijn is een blokkwast en een potje donkerblauwe verf, graag met spoed RWS voordat de mensen verhit worden van verontwaardiging, dan zijn we nog verder van huis inplaats van A naar B

  reageer
 • rob

   

  Erg belangrijk allemaal!

  reageer
 • Michel

   

  Lekker belangrijk zeg! Snap überhaupt niet dat het verwarring erover is...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert