D66 wil wietteelt Noordoostpolder legaliseren

NOORDOOSTPOLDER
D66 in Noordoostpolder wil dat de gemeente de teelt van cannabis mogelijk maakt. Raadslid Wim van Wegen deed zijn voorstel maandagavond in de gemeenteraad naar aanleiding van een rapport van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Volgens dat rapport is het gedoogbeleid onhoudbaar en kan de criminaliteit beter worden bestreden als gemeenten de teelt van wiet legaal mogelijk maken.

Burgemeester Aucke van der Werff ziet niets in het legaliseren van de teelt van softdrugs. Volgens hem speelt dit probleem in de Randstad en niet in Noordoostpolder. D66 vindt dat de legale teelt van cannabis mogelijkheden zou bieden aan tuinbouwers.

reacties (3)

 • Sjaak de

   

  Er zijn inmiddels al een hoop landen en staten welke de omslag gemaakt hebben en hoe logisch ook de gerelateerde criminaliteit is gedaald. Jammer weet nu al dat het voorstel weer afgebrand zal gaan worden, zou willen dat de tegenstanders zich eens gingen oriënteren in deze landen, normaliter gaan politici, politie etc voor het minste geringste op luxe dienstreizen. Nu zouden deze politici een zeer goede motivatie hebben namelijk het elimineren van een groot decennia lang durende maatschappelijk probleem.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Goed voorstel Wim! De Vrije Poldermensen zijn hier altijd al voor geweest.

  reageer
 • Tsja

   

  Goed plan om het geheel te legaliseren. Werkt in verschillende staten van de VS prima dus waarom hier niet. En ja verbouwen daar waar er ruimte voor is. Op deze manier kan men ook de kwaliteit goed in de gaten houden. Bijkomend voordeel, de inkomsten voor de staat. Alle problemen in een keer opgelost. Want laten we eerlijk zijn drank wordt hier ook niet illegaal gestookt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert