Zoektocht naar supermarkt voor bittergourd

FLEVOLAND
Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland zoekt een supermarkt die de Aziatische groente bittergourd wil verkopen. De bittere komkommer wordt sinds kort geteeld in een van de kassen van de CAH Vilentum in Dronten.

De bittergourd zou zeer gezond zijn omdat er verschillende belangrijke stoffen in zitten, zoals een hoge dosis polypeptiden. Het doel van de teelt in Dronten is onderzoek te doen naar de medicinale stoffen in de groente.

Het onderzoek wordt gesteund door onder meer Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Naast supermarkten wordt er ook gekeken naar farmaceutische bedrijven als afzetmarkt voor de bittergourd.

reacties (5)

 • john

   

  bij jumbo ook

  reageer
 • Dirk2

   

  Kweek deze al jaren in de kas in de achtertuin! Wat een heisa om niets!

  reageer
 • Sjaak de

   

  Aanvulling, zelfs als men het product teelt op onze natuurlijke gronden dan nog is het de vraag of de nutriënten waar gewag van wordt gemaakt er in zullen zitten met een zelfde gehalte, uiteindelijk is de kans groot dat de samenstelling aan mineralen van de gronden daar sterk afwijkt aan de samenstelling van de gronden hier. De plant is afhankelijk van de voedingsbodem het lijkt allemaal prachtig maar er zitten veel haken en ogen aan om dezelfde kwaliteit te verkrijgen als elders.

  reageer
 • Narana

   

  Deze groenten wordt reeds verkocht in de toko en is onder de Surinamers bekend als 'sopropo'

  reageer
 • Sjaak de

   

  Als men deze groenten wil gaan kweken op dezelfde manier als gewone komkommers, sla en toematen etc, dan blijft er weinig over van de natuurlijke nutriënten. We zullen het weer gaan zien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert