OM eist 13 jaar cel voor doden Nikki Lawalata

LELYSTAD • Di 1 december 2015 | 13:21 • Dinsdag 1 december 2015 | 13:21
Het Openbaar Ministerie eist 13 jaar celstraf tegen Sylvana W. voor het doden van Nikki Lawalata, het uitwissen van sporen en het dumpen van het lichaam in Lelystad. Eerst moet ze psychologisch onderzocht worden. Over het motief tast justitie in het duister. Het kan daarom niet bewezen worden dat ze met voorbedachten rade handelde.

Sylvana W. zou het slachtoffer op 31 augustus 2013 hebben aangevallen in de Almeerse woning van Nikki's vriend, tevens ex-vriend van de verdachte. Daarna zou ze Nikki hebben gewurgd. Bloedsporen bewijzen dat, volgens justitie. De verdachte ontkent en wijst haar ex-vriend aan als dader. Wel zou ze samen met hem het lichaam hebben gedumpt aan de Torenvalkweg in Lelystad.

Het Openbaar Ministerie zag Sylvana en haar ex lange tijd allebei als verdachten. Maar volgens het OM staat inmiddels vast dat de man op zijn werk was toen Nikki Lawalata werd gedood. Volgens het OM heeft Sylvana haar verklaringen verschillende keren aangepast en heeft ze op verschillende punten gelogen. Justitie zegt dat Sylvana W. uit puur egoïsme heeft gehandeld en dat de kans op herhaling groot is. Als de verdachte tegen de uiteindelijke uitspraak in beroep gaat, vindt justitie dat ze dat beroep niet in vrijheid mag afwachten.

Volgens de advocaat van de verdachte is het bewijs tegen Sylvana flinterdun. Hij noemt het een grote fout dat haar ex-vriend geen verdachte meer is.

De rechtszaak begon dinsdagochtend twee uur te laat omdat de verdachte niet kwam opdagen. Volgens haar advocaat was ze vanwege een privé-omstandigheid naar het Flevoziekenhuis in Almere.

De rechtbank doet op 15 december uitspraak.

De zaak is op Twitter te volgen bij verslaggever Richard Schuurman onder @rschuur.

[https://twitter.com/rschuur/status/671665476276195329]

[https://twitter.com/rschuur/status/671663264317730816]



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel