Negen jaar cel voor doodslag Lorenzo Hardy

ALMERE
De rechtbank in Almelo heeft 9 jaar celstraf opgelegd aan de 55-jarige man die Almeerder Lorenzo Hardy in december heeft doodgeschoten in Hengelo. Er was 16 jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie.

De handlanger die meehielp om het lijk van Hardy in het Twentekanaal te dumpen kreeg één jaar cel opgelegd. Het ging mis tijdens een drugsdeal van zo'n zes kilo wiet.

De daders hadden op hun kantoor in Hengelo een afspraak met twee Almeerders, waaronder het slachtoffer. Beide partijen kwamen gewapend.

Lorenzo Hardy trok tijdens het gesprek opeens zijn wapen en haalde de trekker over. Zijn pistool weigerde. Wat er toen gebeurde, is onduidelijk maar één Almeerder ging er vandoor met de hennep. De 55-jarige man ging achter hem aan, maar zonder resultaat. Toen hij terugliep, zag hij hoe Hardy zijn handlanger onder schot hield. Hij verstopte zich in een nis en op het moment dat het slachtoffer voorbij liep, schoot hij het slachtoffer in zijn achterhoofd.

In de uren die volgden, dumpten de mannen samen het lichaam van het slachtoffer in het Twentekanaal. Ook wisten ze zoveel mogelijk sporen van de schietpartij uit.

Volgens de rechtbank is geen sprake van noodweer, omdat de veroordeelden gewapend naar de afspraak kwamen. De rechtbank vindt het verder respectloos dat de mannen het lijk in het kanaal hebben gedumpt.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert