Proef met bezuinigingen op straatverlichting

ZEEWOLDE • Di 1 december 2015 | 21:05 • Dinsdag 1 december 2015 | 21:05
De gemeente Zeewolde is een uitgebreide proef begonnen om te bezuinigen op de straatverlichting. Op verschillende plekken worden vijf verschillende methoden onderzocht.

Zo wordt in een aantal straten de verlichting om en om aangezet en gaat de verlichting tussen twee rotondes op de Spiekweg helemaal uit. Op de Dasselaarweg dimt de gemeente de straatverlichting en op de Kwartiermakerslaan gaan de lantaarnpalen later aan en eerder uit.

Tot slot wordt op twee plaatsen gewerkt met bewegingssensoren in de straatverlichting. Een lantaarnpaal gaat dan pas aan als een auto de straat inrijdt. De techniek hier is nog niet op orde: slechts één lantaarnpaal reageert op beweging en dan ook nog te laat.

De bewoners kunnen half januari in een enquête aangeven wat zij van de maatregelen vinden. In de loop van volgend jaar komt de gemeente met voorstellen om energie te besparen. Per jaar geeft Zeewolde 200.000 euro uit aan straatverlichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel