Pand Boni behoudt bestemming supermarkt

URK
Als de Boni op Urk verhuist, dan mag in het oude pand aan 't Klif opnieuw een supermarkt komen. Dat heeft wethouder Geert Post dinsdagavond geantwoord op vragen van de gemeenteraad.

Supermarkt Boni wil verkassen naar een andere plek omdat het bedrijf op de huidige plek niet kan uitbreiden. De gemeente ziet de verhuizing graag gebeuren omdat de huidige locatie in het oude dorp de drukte van bezoekers en bevoorrading niet aankan.

Daar mag de eigenaar van het pand alleen niet de dupe van worden, stelt wethouder Post. De eigenaar heeft het recht om in zijn pand een andere supermarkt te vestigen, ook al heeft de gemeente dat liever niet. Post wil zo snel mogelijk met de eigenaar om de tafel om hem te laten nadenken over een ander soort bedrijf in het pand.

reacties (4)

 • Wim

   

  Ik heb gehoord dat er niet met Wassink is gesproken, er was enkel een kennismaking tussen partijen van 2 min. Benieuwd hoe dit af gaat lopen voor alle partijen.

  reageer
 • Willem

   

  Geert Post maar ook zijn neef Dirk Taanman zijn beiden onbetrouwbaar. Liegen en bedriegen en kosten de Urker samenleving veel geld.

  reageer
 • Jelle

   

  Heeft Geert Post nu wel of niet met Wassink, de eigenaar van de Boni, gesproken?

  reageer
 • Jaap

   

  Moet je als gemeente een eigenaar 10 jaar in onzekerheid laten. Hoop dat Wethouder Geert Post nu wel betrouwbaar is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert