Gemeente gaat duurzaam leven stimuleren

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil de komende jaren flink inzetten op duurzaamheid. In 2025 wil de gemeente energieneutraal zijn. Woensdag is de kadernota duurzaamheid gepresenteerd met daarin de speerpunten voor de komende tijd.

Naast de inzet op het duurzaam opwekken van energie door windmolens en zonnepanelen wordt de hulp van de inwoners gevraagd. De gemeente wil Lelystedelingen stimuleren hun huis energiezuiniger te maken en hun afval nog beter te scheiden.

De gemeenteraad gaat zich nog buigen over de plannen.

reacties (4)

 • Hannes

   

  Geweldig dat Lelystad het nu gaat aanpakken. Als Almere nu ook de zelfde aanpak toepast. Dan kunnen ze de Floriade nog voor 2022 over de nu bestaande Almere waar het zeker is te volbrengen.! "En het Eiland is dan gered voor een onnodige vastgoed Project." En Almere wordt dan in zijn geheel een Floriade opzicht. Waar het toerisme, en de vraag naar Almere zeker op af zullen komen........ Ga met de nieuwe Technologie nu aan de slag, het ligt al weer veel te lang op de planken. ..... Kom raad laat Almere niet naar de Filistijnen gaan, door een niet wetende resultaat wat de Floriade moet opleveren.

  reageer
 • KC

   

  De gemeente kan er ook iets aan doen. Laat zoveel nieuw woningen met een dakhellingen tussen zuid-oost en zuid-west bouwen, zodat zonnepanelen het meeste oplevert. Niet zoals de woningen op de grond van de waterwijzer, want die liggen nu op het westen en het oosten.

  reageer
 • Patrick

   

  Dan zal er wel geld beschikbaar gesteld moeten worden voor het plaatsen. Er is gewoonweg geen geld om dit particulier te financieren. We behoren niet voor niets tot de armste inwoners van Nederland.

  reageer
 • johan54

   

  Goeie zaak. Ben ook aan het onderzoeken wat ik moet doen om het huis energieneutraal te maken. Beetje hulp van de gemeente is dan altijd welkom

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert