Moord Tessa niet bewezen: acht jaar cel

FLEVOLAND
Een 35-jarige Urker is veroordeeld tot 8 jaar cel wegens poging tot doodslag op Tessa van Bokhorst uit Swifterbant. Het lichaam van het 18-jarige meisje werd vorig jaar oktober gevonden in een uitgebrand vakantiehuisje op camping het Bosbad in Emmeloord.

De 8 jaar is een stuk lager dan de 18 jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist. De rechtbank acht namelijk alleen bewezen dat de verdachte Tessa met een baksteen op het hoofd heeft geslagen.

Overleden door brand
Uit sectie blijkt dat Tessa om het leven is gekomen door de brand. Het kan niet bewezen worden dat de Urker daarvoor verantwoordelijk is. Vandaar vrijspraak als het gaat om moord en brandstichting.

De rechtbank zegt bij de 8 jaar cel rekening gehouden te hebben met de gruwelijke en zeer gewelddadige manier waarop de verdachte te werk is gegaan. Ook het feit dat de verdachte de nabestaanden geen duidelijkheid heeft gegeven over de reden waarom hij het misdrijf heeft gepleegd speelt mee.

Het Openbaar Ministerie bekijkt nog of het in hoger beroep gaat.

reacties (11)

 • Nou ik durf er wat om te verwedden dat die klootzak het heeft gedaan. Zoveel leugens vertellen en zulk apart gedrag vertonen wijst in mijn optiek op schuld. Gewoon een belachelijk rechtsysteem.....Nabestaanden hebben levenslang en dader viert over een poosje weer feest....vanwege ons systeem. BTW, er lag geen stoffelijk overschot in het huisje toen de brand werd aangestoken. Tessa leefde nog, is door de brand overleden. Hopelijk bereikt het OM iets bij het hoger beroep

  reageer
 • Jan

   

  Lekker makkelijk, van achter je PC oordelen alsof je erbij hebt gestaan. Bekijk eens het juridisch verschil tussen doodslag en moord. Dat is er niet voor niets. Ja tuurlijk iemand met normaal nuchter verstand die zal dit inderdaad niet kunnen begrijpen. Je zal je als vader toch vreselijk voelen . Maar inderdaad zal wel een toevallige voorbijganger zijn geweest,die de brand heeft gesticht. En de veroordeelde heeft willen helpen.zucht wat een land.

  reageer
 • jos

   

  Weet de rechter het beter of de mensen die beoordelen?

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  Steun Tessa. geen vis van de standplaats op dinsdag en vrijdag. Geen boodschappen bij de lokale appie.

  reageer
 • polderjong

   

  Dus omdat 1 persoon iets fout doet moet je de hele bevolking maar er op aanpakken moeten wij dit dan ook doen bij onze nieuwe Nederlanders als 1 iets doet kan een ander er toch niets aan doen

 • Theo

   

  Laat in deze case de dader/verdachte maar bewijzen dat hij het huis niet in brand heeft gestoken. Hoe verdacht wil je het hebben! Nu wordt hij beloond met 10 jaar minder cel omdat ze levend is verbrand in plaats van..........

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • zo zeg

   

  ja het is natuurlijk toeval, dat een huisje waar een stoffelijk overschot ligt , in de hens gaat. Echt ongelooflijk dit. Hier moeten de nabestaanden het mee doen, leven met deze gedachte en geen straf voor de dader (nagenoeg) triest

  reageer
 • Gert

   

  Wat een belachelijk lage straf!

  reageer
 • Urker.

   

  Verschrikkelijk nieuws. Die gast loopt dus over een jaar of 3 weer vrij rond. Terwijl het bewezen is door de rechter dat hij de gruwelijke moordenaar is. Dit is toch ongelooflijk? Veel sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • adv

   

  Ongelooflijk dat dit mogelijk is in Nederland .je kan gewoon iemand afmaken en nee blijven zeggen, en hup sta je weer op straat

  reageer
 • Ron

   

  En het kan niet bewezen worden dat hij de brand heeft gesticht. Uuuh het slachtoffer heeft het niet gedaan, die was al dood tijdens de brand. De moordenaar is nu veroordeeld en heeft het dus gedaan laten we daar vanuit gaan. Hij heeft dan toch een motief om die brand te stichten? Sporen uitwissen. Wie anders zou het gedaan kunnen hebben? Een toevallige voorbijganger die dacht kom ik steek dat huis eens in de brand? Wat een dwaling van de rechter zeg.

  reageer
 • Ron

   

  Iemand doden en na 5 jaar weer vrij als 2/3 van de "straf" erop zit. Wat een land

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Tja, hoe "gruwelijk + zeer geweldadig" (= tekst rechtbank....) moet je tekeer gaan om nog een fatsoenlijke straf te krijgen in dit landje?? Maar ja, ook deze rechter maakt zich weer uiterst populair bij justitie, want het allesoverheersende doel van deze lui is weer bereikt: het zo leeg mogelijk houden van de cellen. (kunnen we deze lekker volproppen met Belgen, Noren en vluchtelingen)

 • .\/\/.

   

  Lekker makkelijk, van achter je PC oordelen alsof je erbij hebt gestaan. Bekijk eens het juridisch verschil tussen doodslag en moord. Dat is er niet voor niets.

 • Joke

   

  Ja, fijn in Nederland!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert