Mogelijkheden voor groei intensieve veehouderij

NOORDOOSTPOLDER
Bestaande intensieve veehouderijen in de Noordoostpolder mogen mogelijk toch uitbreiden. Dat is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Afhankelijk van hun huidige omvang mogen de bedrijven uitbreiden tot maximaal 7000 vierkante meter. 

De veehouders moeten dan wel voldoen aan duurzame kwaliteitscriteria. Zo moet er extra aandacht zijn voor de gezondheid van de dieren, voor brandveiligheid en voor milieubelasting. Bedrijven die niet willen verduurzamen, komen niet voor uitbreiding in aanmerking.

Voor kleine bedrijven waarvan de intensieve veehouderij niet de kernactiviteit is, geldt een limiet van vijf jaar. Dat betekent dat zij binnen die periode de veehouderij kunnen uitbreiden.
Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

reacties (9)

 • Promoot de polder zou ik zeggen!

   

  Dat deze plannen door het college worden gehonoreerd is niet te bevatten.Deze samenstelling van dit college is doordrenkt via allerlei relaties die doen denken aan de herenboeren van eerder.Het gepeupel dient zich ondergeschikt te houden. Het is toch van de gekke het ontwikkelen van zulke grote stallen. Is onze brandweer wel berekend op dergelijke bedrijven en denk eens aan uitbraak van ziekten en de colosale ontruiming ten gevolg.(daar draait wel de burger voor op via de algemene middelen) Nog merkwaardiger is dat een ijsselmeervisserman in alles wordt beperkt en de z.g.n. Vleesproductie overproductie mag leveren.Wie heeft nu boter op zijn hoofd?

  reageer
 • Is dit nu die gemeente die zo voor duurzaam gaat? Raad, doe er wat aan!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik dacht dat we voor duurzaam gingen? Of is dat alleen als de collega's van dhr Poppe er wat aan kunnen verdienen?

  reageer
 • pieter

   

  slecht nieuws voor varkens

  reageer
 • Rob

   

  Kiloknaller fabrieken moeten gesloten worden, die boeren krijgen 0,24 cent per kg en 7,5 euro voor een big. Kan je nagaan wat voor troep die beesten te slikken krijgen en antibiotica ze ingespoten krijgen. Moet er niet aan denken dat op mn bord te krijgen. Ik koop liever minder maar dan Bio

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • Jan

   

  Gemiste kans dat het college niet kiest voor een duurzame toekomstgerichte koers. Benieuwd wat de Pioniers van de Toekomst hier van vinden en misschien dat de gemeenteraad wel meer besef heeft over landbouwsector met toekomst.

  reageer
 • Rinus

   

  Lekker nog meer karbonades.

  reageer
 • ikke

   

  Hoe zit het met de Programmatische Aanpak Stikstof dan en de Wieden Weerribben?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert