DE-on presenteert eerste resultaten duurzame energie

FLEVOLAND • Wo 2 december 2015 | 20:32 • Woensdag 2 december 2015 | 20:32
De Flevolandse ontwikkelingsmaatschappij voor duurzame energie, kortweg DE-on heeft wel degelijk succes gehad door te investeren in projecten. Dat heeft directeur Hage de Vries van DE-on gezegd tijdens een vergadering van Provinciale Staten. De maatschappij ondersteunt bedrijven die willen overstappen van fossiele brandstoffen op wind- en zonne-energie.

De VVD stelde vorige maand kritische vragen over het project. De partij gaf aan geen idee te hebben wat DE-on precies heeft uitgevoerd. De organisatie is vorig jaar van start gegaan met een lening van 6,5 miljoen euro van de provincie. De bedoeling is dat DE-on het geld investeert en het bedrag uiteindelijk terugverdient.

DE-on heeft geld gestoken in een project waarbij glastuinders in Luttelgeest overstappen van gas naar aardwarmte. Ook is geïnvesteerd in een biogasinstallatie in Almere. Na de presentatie van DE-on gaf de VVD aan dat op veel vragen nu wel antwoord is gekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel