Inwoners minder trots op hun stad

LELYSTAD • Wo 2 december 2015 | 21:34 • Woensdag 2 december 2015 | 21:34
Inwoners van Lelystad zijn minder trots op hun stad dan drie jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeente. Sinds 2007 laat de gemeente peilen hoe inwoners van de stad en mensen daarbuiten denken over Lelystad. Dat gebeurt aan de hand van 15 stellingen.

Volgens de enquête van 2012 was 49% van de inwoners nog trots op de stad. Uit het meest recente onderzoek is dat gedaald naar 40%. De gemeente verklaart de verminderde trots door de economische crisis. Als gevolg daarvan is leegstand in het centrum ontstaan, is de bouw stil komen te vallen en wordt er minder onderhoud gepleegd in de stad.

Uit de enquête blijkt verder dat het imago van de stad de afgelopen drie jaar niet beter of slechter geworden. De gemeente concludeert dat op basis van alle stellingen en de antwoorden die zijn gegeven. Inwoners geven Lelystad een identiteitsscore van 6,8. Mensen van buiten waarderen de stad met een score van 5,5.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel