Inwoners minder trots op hun stad

LELYSTAD
Inwoners van Lelystad zijn minder trots op hun stad dan drie jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeente. Sinds 2007 laat de gemeente peilen hoe inwoners van de stad en mensen daarbuiten denken over Lelystad. Dat gebeurt aan de hand van 15 stellingen.

Volgens de enquête van 2012 was 49% van de inwoners nog trots op de stad. Uit het meest recente onderzoek is dat gedaald naar 40%. De gemeente verklaart de verminderde trots door de economische crisis. Als gevolg daarvan is leegstand in het centrum ontstaan, is de bouw stil komen te vallen en wordt er minder onderhoud gepleegd in de stad.

Uit de enquête blijkt verder dat het imago van de stad de afgelopen drie jaar niet beter of slechter geworden. De gemeente concludeert dat op basis van alle stellingen en de antwoorden die zijn gegeven. Inwoners geven Lelystad een identiteitsscore van 6,8. Mensen van buiten waarderen de stad met een score van 5,5.

reacties (8)

 • Roel

   

  Een stad is wat je er zelf van maakt. Mijn ouders, ikzelf, mijn kinderen en kleinkinderen maken er hier al 38 jaar iets moois van. Het valt mij op dat vooral mensen die niets van hun leven hebben gemaakt op Lelystad afgeven. Hetzelfde geldt voor bepaalde inwoners van Almere en Dronten. Makkelijk een ander de schuld van jouw mislukte leven in de schoenen te schuiven. Ik zou zeggen ga ergens anders lekker bankhangen voor de TV met een krat bier en een zak chips.

  reageer
 • Popje

   

  En toch woon ik al 37 jr met heel veel plezier hier. Onze kinderen hebben hier tijdens hun jeugd heerlijk buiten kunnen spelen. Hebben een prima schooltijd gehad. We wonen in een leuke buurt al 37 jr. en ach, het winkelcentrum...... Is jammer maar er zijn genoeg mogelijkheden rondom Lelystad.

  reageer
 • Mike

   

  In veel steden is het zaterdag avond erg gezellig in het centrum, in lelystad is het helemaal dood.. Zo kan ik nog vele dingen opnoemen!

  reageer
 • ABS

   

  Gelukkig is er niets aan de hand (en veranderd er dus ook niets), de gemeente heeft al een potje oorzaken klaar staan om te voorkomen dat de hand in eigen boezem moeten steken. De beste en voornaamste verklaring zou namelijk zijn: "wij, B & W van Lelystad, blijken gezien deze peiling arrogant en incompetent waardoor de stad alleen maar verder afglijdt". Gelukkig leeft het merendeel van de bewoners alleen achter hun eigen voordeur en staan hier dan ook volledig onverschillig tegenover, zie de verkiezingsopkomsten.

  reageer
 • Rob

   

  Imago kon al niet slechter!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vlaggenmast

   

  Het wordt tijd voor een nieuwe vlag voor lelystad.... Deze is yukkie

  reageer
 • Wilco

   

  Ben nooit echt trots geweest op Lelystad. Het heeft nooit geleefd. Lelystad had eigenlijk een bejaarde oord moeten zijn voor alle ouderen uit Nederland die hier hadden kunnen genieten van hun wel verdienste rust. Dat is het enigste wat Lelystad te bieden heeft. Voor de rest ach, vul zelf maar in.

  reageer
 • Jan

   

  Waar moet je nog trots op zijn in lelystad ?

  reageer
 • Jan

   

  Bataviastad, aviodrome, gescheiden fietspaden, de jachthaven, bereikbaarheid, natuurpark, oostvaardersplassen, vliegveld, bijna geen verkeerslichten, overheidsfaciliteiten, stadshart, theather, vele scholen, vrijwilligers bv, korte maar interessante cultuur, nieuwland museum, batavia zelf, sportclubs

 • Henk

   

  Kom op zeg, je kunt ook overdrijven. Er zijn een heleboel zaken die beter kunnen, maar dat betekent niet dat alles meteen slecht is. Wat u ook zegt: Ik ben trots op mijn stadje!

 • Richard

   

  Geen idee, ik kan ook serieus even niets bedenken, best triest eigenlijk!

 • Rinus

   

  Tijd om te verhuizen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert