Bijdrage provincie aan Innovatiefabriek lager

ALMERE
De bijdrage van de provincie Flevoland aan de zogeheten Innovatiefabriek in Almere wordt maximaal 1,3 miljoen euro. Dat is aanzienlijk lager dan de 4,7 miljoen waarvan vorig jaar nog sprake was.

Het nieuwe subsidiebedrag staat in een voorstel van Gedeputeerde Staten. Volgens een woordvoerder van de provincie is het lagere bedrag van 1,3 miljoen de uitkomst van nieuwe berekeningen en aanpassingen van de plannen.

De initiatiefnemer van de Innovatiefabriek zegt goed te kunnen leven met de lagere subsidie, omdat de meeste projecten uit andere bronnen worden gefinancierd.

De Innovatiefabriek is een samenwerking van alle Universitaire Medische Centra en kennisinstellingen zoals het Trimbos Instituut en TNO. Het is een project van het Gezondheid en Welzijn Innovatiecentrum Almere. Het wil vernieuwingen op het gebied van zorg en welzijn ontwikkelen.

reacties (1)

  • ron

     

    ik vraag me dan wel af of ze niet inmiddels al overbodige penningen hebben ontvangen ....... (zou dit bij grote subsidies niet wat vaker gecontroleerd moeten worden ?)

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert